Remus Hroozley Remus Hroozley oblíbené citáty

☰ menu

Den, kdy si začneme dělat starosti s budoucností, je tím dnem, kdy necháváme dětství za sebou.
Patrick Rothfuss

Je tvrdé být obviňován pro nic za nic, ale horší, když se na vás koukají spatra burani, kteří jakživi nepřečetli knihu a nedostali se ani dvacet mil od místa, kde se narodili. (Kvothe)
Patrick Rothfuss

Pamatuj, že jsou tři věci, jichž se moudrý bojí: moře za bouře, noc bez měsíce a hněv dobrého člověka.
Patrick Rothfuss

Ne každé zlato třpytívá se, ne každý kdo bloudí je ztracený. Stáří, když silné je, neohýbá se. Mráz nespálí hluboké kořeny. Z popela oheň znovu vzplane, ze stínů světlo vzejde náhle, až zkují ostří polámané, nekorunovaný zase bude králem.
J. R. R. Tolkien

Nám nepřísluší zvládnout všechny zvraty světa, jen udělat, co můžeme, pro dobro let, do nichž jsme postaveni, vykořeňovat zlo na polích, která známe, aby ti, kdo přijdou po nás, mohli obdělávat čistou zemi. Jaké počasí budou mít, o tom my nerozhodneme.
J. R. R. Tolkien

Máte odvahu i moudrost, sloučené ve správném poměru. Kdyby si víc našinců dovedlo cenit jídlo a veselí a zpěv nad nahromaděné zlato, svět by byl radostnější. (Thorin Pavéza, Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky)
J. R. R. Tolkien

Jediný sen je silnější, než tisíce skutečností.
J. R. R. Tolkien

„Všemi slovy říkáš jen jedno: jsi žena a tvoje úloha je v domácnosti. Ale až muži se ctí padnou v bitvě, smíš se dát v domě upálit, protože muži už jej potřebovat nebudou. Já jsem ale z Eorlova rodu, a ne služka. Dovedu jezdit a zacházet s mečem a nebojím se bolesti ani smrti." „Čeho se bojíš, paní?" zeptal se. „Klece," řekla. „Zůstat za mřížemi, dokud je zvyk a stáří nepřijmou a možnost vykonat velké činy nebude nenávratně pryč a neztratím i touhu po nich.“
J. R. R. Tolkien

" Smrt je jen další cesta, kterou musíme jít."(Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien