orangerose orangerose oblíbené citáty

☰ menu

...filmový horor je mocná umělecká forma, a pod povrchem se toho v něm děje mnohem víc, než je zřejmé na první pohled. V tom spočívá jedna z mnoha jeho temných rozkoší. Až se vás příště rodiče nebo drahá polovička zeptají, proč chcete jít na takovou blbost, řekněte jim tohle: Posílá mě tam Stephen King. Řekl mi, abych hledal dobré filmy, protože promlouvají k tomu, co je dobré v lidském srdci...
Stephen King

Damon: „Eleno, cítím se hrozně divně. Ale nic mě nebolí. Ještě ti musím říct... já vím, že už to víš... jak jsem se do tebe zamiloval... budeš na mě vzpomínat, viď? Nezapomeneš na mě?“ Elena: „Zapomenout na tebe? Jak bych mohla zapomenout?“ Damon: „Budeš na mě vzpomínat? Jenom že... že jsem jednou miloval – jenom jednou, opravdu, za celý život. Budeš si pamatovat, že jsem tě miloval? Kvůli tomu... můj život... za něco stál...“ (Upíří Deníky)
Lisa Jane Smith

Sám život není fér a stěžovat si můžete maximálně na nádraží, takže je lepší přijmout věci, tak jak jsou, zachránit, co se dá, a pokračovat v krasojízdě. (Dexter v temnotách)
Jeffry P. Freundlich

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

,,To tedy znamená, že zatím nic, co?" ,,Není to definitivní ne," prohlásil jsem. ,,Ale jen předpokládané ne." Debora mi ukázala vztyčený prostředníček. ,,Předpokládej tohle," zavrčela, otočila se a těžce vykročila zpět k mrtvému tělu.
Jeffry P. Freundlich

Kniha bez příběhu je jako člověk bez duše.
Stephen King

Kde blb, tam nebezpečno.
Jan Werich

Dobré knihy neprozradí všechna svá tajemství najednou.
Stephen King