Muhibbis Muhibbis oblíbené citáty

☰ menu

Nepřátelím se a nedělám si nepřátele.
William Saroyan

Nic v životě nemusí být jen a jen takhle a ne jinak.
William Saroyan

Pro mnohé lidi přemýšlet znamená jenom přestěhovat předsudky na jiné místo.
William Saroyan

Žádný nepřítel se vám nezoškliví tolik, jako ten, kdo býval přítelem nebo jím stále ještě je, a takových je mnohem víc, než tušíte. Nejhorší nepřítel je ten, který vás zná a ví, co vás nejvíc raní, a jestli je ke všemu obratnější než vy, pak na tom nejste moc dobře.
William Saroyan

Nemůžete lidstvo častovat nadávkami, aniž se při tom usmějete, protože bez humoru není naděje, a tu člověk potřebuje k životu stejně jako půdu pod nohama.
William Saroyan

Chci současně obývat malé, bezvýznamné tělo a ohromný nezbadatelný vesmír. Chci si odžít svůj nezbadatelný čas a chci se pokusit žít věčně. Chci jíst a spát a pracovat a založit si rodinu a umřít, ale zároveň nechci být nikdy víc tělem nežli duchem.
William Saroyan

Být na světě je zábava, ale ani jeden den v životě neprojde, aby v něm nebylo do té zábavy přimícháno trošku bolesti, trápení a lítosti.
William Saroyan

Lidi jsou složité. Lidi jsou lidi. Lidi jsou legrace, hra, fantazie, kouzlo. Lidi jsou bolest, lidi jsou nemoc, lidi šílet, lidi mají ublížení, lidi ubližovat lidi, zabíjet, zabíjet sebe. Kde je legrace, kde je hra, kde je fantazie, kde je kouzlo? Psychiatrii já nerad. Lidi miluju. Šílení lidi, krásní lidi, zranění lidi, nemocní lidi, zlomení lidi, zhroucení lidi, mám rád, miluju. Proč? Proč lidi ztratí legraci, hru, fantazii, kouzlo? Proč to? Peníze? Myslím si to. Peníze. Je láska, tyhle peníze. Je krása, tyhle peníze. Je legrace, tyhle peníze. Kde jsou peníze? Nevím. Už není legrace. Teď jen práce. Práce. Tygr. Tygr.
William Saroyan

Lidmi jsme proto, že máme představivost, ne proto, že jsme inteligentní. Co se oříšků týče, jsou veverky inteligentní až ažaž, ale ani jednu z nich zatím nenapadlo vyprávět ostatním o tom, jak hrdinský veverčák ukradl oříšky bohům.
Terry Pratchett

Lidé jsou všeobecně přesvědčeni o tom, že nákup dostatečného množství odborných spisků o osvícení nakonec díky jakémusi osmotickému procesu způsobí, že mysl čtenáře bude nakonec osvícena. (Lut-zeho ročenka osvícení)
Terry Pratchett

Říci, že mágové jsou od přírody zdravě soutěživou sociální skupinou, by bylo stejné, jako prohlásit o piraňách, že jídlo jen tak oďobávají.
Terry Pratchett

Vždycky mějte na paměti, že tentýž dav, který jásá při vaší korunovaci, bude stejně jásat při vaší popravě.
Terry Pratchett

Život je proces, při němž zjišťujete, jak daleko můžete v tom či onom zajít, i když pravděpodobně i v hledání toho, jak daleko můžete v tom či onom zajít, můžete zajít příliš daleko.
Terry Pratchett

Dělá láska z lidí pošetilce, nebo se zamilovávají jen pošetilci? Jmenuji se Červená
Orhan Pamuk

… „Vysvětlete, mistře, pocit červené někomu, kdo ho nikdy nezakusil.“ „Kdybychom se jí dotkli konečky prstů, bylo by to něco mezi železem a mědí. Kdybychom ji vzali do dlaně, pálila by. Kdybychom ji ochutnali, byla by šťavnatá jako nasolené maso. Kdybychom ji vzali do úst, zaplnila by je. Kdybychom k ní přičichli, byla by cítit jako kůň. Kdyby byla květinou, podobala by se její vůně heřmánku, nikoli červené růži.“… Jmenuji se Červená
Orhan Pamuk

„A co by byli lidé bez lásky?" - „VZÁCNÍ," řekl Smrť.
Terry Pratchett

...neboť děti jsou nádoby, do kterých dospělí nalévají jed, a byl to jed dospělých, který nás všechny zahubil. (Děti půlnoci)
Salman Rushdie