Miro.slav Miro.slav oblíbené citáty

☰ menu

Nikdy ma nič nefascinovalo s takou silou ako myšlienka na podivné a náhle porušenie bežných zákonov prírody alebo vpád obludných a neznámych vecí prichádzajúcich z nekonečného priestoru za hranicami nášho normálneho sveta.
Howard Phillips Lovecraft

Tehdy Barundin poprvé plně pochopil sebe i svůj lid - dlouhá staletí vyčerpala jejich životy i kulturu. Vítězství může někdy přinášet jen málo radosti, nejen kvůli ceně, kterou je za ně nutné zaplatit, ale i protože to je obvykle jen pouhá přestávka, okamžik k nadechnutí v nekonečných ságách krveprolití, které byly údělem trpaslíků po čtyři tisíce let. Zlatý věk králů-předků minul, stříbrný věk horské říše smetlo zemětřesení a útoky zelených kůží. Nyní Barundin a jeho lid lpěli na své existenci; jejich pevnost byla plná jen z poloviny, mnoho síní bylo prázdných, mlčenlivé stíny předků se toulaly chodbami a galeriemi a truchlily pro ztracenou slávu minulosti.
Gav Thorpe

Obyčejná semínka, řekl by si někdo ... Ale pro nás ne - ne pro ty, kdo znají skutečné tajemství vaření piva. Tahle semínka v sobě mají esenci piva a v ní spočívá esence nás samotných. Právě na pivu se ukazují naše nejlepší kvality, protože vyžaduje znalosti, zručnost a trpělivost. Pivo je víc než nápoj, víc než něco, co zahání žízeň. Je to naše právo, předané nám našimi předky. Je to krev našeho lidu, naší pevnosti. Pivo, které budeme pít, se bude dlouho vyrábět, jeho kvalita se bude neustále zlepšovat a testovat v hospodách.
Gav Thorpe