Luibara Luibara oblíbené citáty

☰ menu

Já vám řeknu, že bych dokázal provozovat úžasnou univerzitu, jenom kdyby se nám neustále pod nohy nepletli ti mizerní studenti. (arcikancléř)
Terry Pratchett

Ukradnete sto tolarů a jste malý zlodějíček. Ukradnete statisíce a víc a jste buď vláda, nebo hrdina.
Terry Pratchett

V minulosti Smrť vyzkoušel ohnivé koně a koně-kostry a zjistil, že jsou většinou nepraktičtí, zvláště ti ohniví, kteří měli sklony podpálit si sami pod sebou podestýlku a pak stáli uprostřed plamenů a tvářili se užasle.
Terry Pratchett

Kráčela po vřesovišti, jako kdyby pro ni vzdálenost představovala osobní urážku.
Terry Pratchett

Bábi Zlopočasná by nepoznala vzorec z kvantové statistiky, ani kdyby ho přistihla, jak jí ohlodává její vlastní večeři. Kdybyste před ní použili slova paradigmata vztahu vesmír-čas, pravděpodobně by vám opověděla cože? Ale to neznamenalo, že je v tomto směru ignorant. Bylo to prostě tím, že v této oblasti neměla se slovy uzavřenou smlouvu o výměně informací.
Terry Pratchett

Je důležité, abychom věděli, odkud jsme přišli, protože když nevíte, odkud jste přišli, pak nevíte, kdo jste, a když nevíte, kdo jste, pak nevíte, kam jdete. A když nevíte, kam jdete, jdete patrně špatným směrem.
Terry Pratchett

Když důsledně nebudete dodržovat nějaká pravidla, minimálně v polovině případů je příslušní lidé upraví tak, že se na vás nebudou vztahovat.
Terry Pratchett

Existuje snad jediné stvoření, jehož výraz by mohl působit ustaraněji než jejich tváře. Holub, který by se doslechl, že svatý Václav sestoupil ze svého podstavce a v nejbližším obchodě se zbraněmi si koupil brokovnici a zásobu nábojů na pernatou zvěř.
Terry Pratchett

Časnačaj byl O.K. Pravda, když jste s ním několik minut hovořili, začaly vám slzet oči a cítili jste, že byste se potřebovali poškrábat po celém těle, a především zevnitř, ale nakonec, nikdo není dokonalý, že?
Terry Pratchett

Na práci u nás nemusíte být blázen. Ale hodně to pomáhá...
Terry Pratchett

Kočky se velmi rychle rozšířily po celém světě s výjimkou Austrálie, která jim ujela při kontinentálním driftu.
Terry Pratchett

Výsměšek spokojeně mlaskl. „No, musím říct, že my tady v Ankh-Morporku dobře víme, co se dává do dobrého piva," prohlásil. Mágové přisvědčili. Oni to taky věděli. Proto pili gin s tonikem.
Terry Pratchett

Získat vzdělání, to bylo tak trochu jako nakažlivá pohlavní nemoc. Znemožňovalo vám to dělat spoustu zaměstnání a kromě toho jste měli neodbytné nutkání předávat to dál.
Terry Pratchett

Svatkup zvedl pohled k bohovi: Pomůžeš nám? - Vždyt Ty Ve Mě Nevěříš! - To je pravda, ale jsem praktický člověk.
Terry Pratchett

Přinesla jsi čokoládu - co se mě týká, jsi můj nový oblíbenec.
Sarah J. Maas

Druhé místo je jen příjemnější název pro prvního poraženého.
Sarah J. Maas

Dokážu velmi dobře přežívat o samotě - když mám něco dobrého ke čtení.
Sarah J. Maas