kumibo kumibo oblíbené citáty

☰ menu

Co je tělo? Tělo je schránka, kolébka pro duši. Co je tělo bez duše? Jen zkažené maso, nic víc. Ucti odchod milovaných tím, že jejich schránku svěříš ohni. Co je smrt? Smrt je bránou za hranice světa, je to cesta ke spojení se Zemřelými. Je to konec i začátek. Strachuj se jí a vítej ji.(Katechismus Víry)
Anthony Ryan

"V příbězích o dobru a zlu jsou to pouze dobří lidé, kteří jsou stíháni strašlivou smůlou, nešťastnými náhodami a vlastní omylností. Ti zlí jsou vždy precizní a ukáznění a mají lstivě vymyšlené plány, které se podaří zmařit až v posledním možném okamžiku. Zloduchové jsou za všech okolností ve vrcholné formě. Ve skutečném životě se zlí i dobří lidé dopouštějí hloupých chyb, jichž by se snadno mohli vyvarovat, mají smolné dny a pronásledují je nezdary. Bídáci mají i jiné slabiny než ochotu zabíjet a ubližovat. I ten nejčernější a nejkrutější padouch může mít citlivé místo. I ta nejvyprahlejší poušť má svoje oázy se stinnými stromy a konejšivou vodou. Nejenže na spravedlivé i nespravedlivé padá stejný déšť, ale stejným dílem zakoušejí i štěstí a smůlu, nehledaná vítězství a nezasloužené porážky."
Paul Hoffman

Možná jsem dekorativní, ale víc mě těší být užitečný. /Rhage - Milenec z věčnosti/
Jessica Bird

,,To by stačilo. Zhroucení ukončeno. Kvílící, sebelítostivá Rosa se loučí. Stará Rosa je zpátky, zralá, čistotná, neurotizovaná a zaručeně zcela bez slz." Zvedl obočí. ,, Neurotizovaná?" ,,Jestli to slovo zatím neexistuje, bude teď moje."
Kai Meyer

,, A to chceš poučovat zrovna ty mě?" Příliš dobře si vybavovala jeho výbuchy temperamentu, které vždy končily tím, že se proměnil v pantera. Na úkor džínů a trika.
Kai Meyer

Lidi neumírají proto, že si někdo jiný přeje, aby zmizeli. Tak to prostě není. (Cena nevinnosti)
Rebecca James

Není nutné být dokonalý, ale aspoň to všechno nezpackat (Cena nevinnosti)
Rebecca James

Nestvůry žijí v opravdovém světě. Teprve tam zjistíš, jestli jsi k něčemu, nebo ne. - Percy Jackson: Zloděj blesku
Rick Riordan

Nejnebezpečnější chyby jsou ty, které jsou v umírněné formě dobrými vlastnostmi.
Rick Riordan

"Život je vzácný jenom proto, že končí."
Rick Riordan

"Jak můžete tak jistě vědět, co jsem si myslela Sama to v polovině případů ani nevím." -Rose, Stínem políbená
Richelle Mead

,,Všechno bude dobré. Střed vydrží." ,,Jak to víš?" ,,Protože ten střed jsme my" -Sydney a Adrian, Ohnivé srdce
Richelle Mead

,,Můžeme ustupovat a navždy se nechat zahnat do kouta. Nebo můžeme vyjít ven a střetnout se s nepřítelem na místě a čase, který si určíme my sami. Ne oni." (Krvavý slib)
Richelle Mead

,,Když nemáš oči otevřené, nepoznáš rozdíl mezi sněním a bděním." (Krvavý slib)
Richelle Mead

ŠAMPION JE NĚKDO, KDO VSTANE, I KDYŽ UŽ NEMŮŽE – JACK DEMPSEY
Katy Evans