krejkla krejkla oblíbené citáty

☰ menu

Bylo to, jako by sem nějakým zvláštním způsobem patřil. Jako by patřil do světa fénixů a čarodějnic, kde jsou věci příliš fantaskní než aby byly skutečné.
Francesca Zappia

Ale co zmůžeš proti světu,když už jej staří tak beznadějějně zpackali? Vletěls do něho bez vlastní viny. Vybral by sis onačejší,ale nikdo se neptal.
Jan Otčenášek

A dech se zastaví. Mne nejvíce děsí, že nebudu moci dýchat. Když je mi někdy těžko, tak si říkám: Ty hlupáčku, holka, vždyť dýcháš, vždyť můžeš dýchat. Je to požitek, jen si to stačit vždycky včas uvědomit. Pojď, zkusíme to spolu, chceš? Dýchat... nadechnout zhluboka, vzduch, cítíš? A myslet si při tom: Dýchám, dýchám, ještě dýchám... jsem boháč..
Jan Otčenášek

Někdy mám pocit, že lidé považují realitu za samozřejmost.
Francesca Zappia

„Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“
Antoine de Saint-Exupéry

Možná ve mně něco podnítila, přispěla mi svoji jiskrou, rozdmýchala ve mně oheň, ale výsledný požár byl jen a jen můj.
Robyn Schneider

Víš jak se dělí Shakespearovy hry, že jo? Když to končí svatbou, je to komedie. A když to končí pohřbem, je to tragédie. Takže všichni vlastně žijeme tragédii, protože všichni skončíme stejně a rozhodně ne pos* svatbou." Cassidy, Tím všechno začíná
Robyn Schneider

Oscar Wilde kdysi prohlásil, že žití, to je to největší umění na světě, protože většina lidí pouze existuje. Nevím, jestli má pravdu, ale rozhodně vím, že já sám jsem už existoval dost dlouho, a odteď hodlám žít.
Robyn Schneider