janyska13 janyska13 oblíbené citáty

☰ menu

"Nacházela potěchu ve vůni inkoustu, v drsnosti papíru, který jí šustil mezi prsty, v obracení stránek, ve tvarech písmen, která jí tančila před očima. A ze všeho nejvíc milovala to, jak ji knihy dokázaly přenést pryč z jejího všedního a dusivého života a nabídnout jí zkušenosti stovek jiných životů. Díky knihám mohla vidět svět." (Má lady Jane)
Cynthia Hand

Život je plný okamžiků, které nic neznamenají. A pak jednoho dne přijde jediný okamžik, který rozhodne o každé následující vteřině.
Sabaa Tahir

Strach je tvůj nepřítel jen ve chvíli, kdy mu to dovolíš. ... Strach může být dobrý. Může tě udržet naživu. Jen mu nedovol, aby tě ovládl.
Sabaa Tahir

Kde je život, tam je naděje.
Sabaa Tahir

"Vždy udělej to, co se bojíš udělat"
Emily Jenkins

Buď trochu víc hodnější než musíš být.
Emily Jenkins

Ticho je ochranný plášť před bolestí.
Emily Jenkins

Jestli se bojíš, že mám snad nějaký zákeřný plány, jak tě svedu, vždycky mi můžeš odpojit baterii. (Will - Než jsem tě poznala)
Jojo Moyes

„Někdy, Clarková, někdy jsi skoro to jediný, kvůli čemu mám ráno chuť se probudit. - Will Traynor (Než jsem tě poznala)“
Jojo Moyes

„Máš jenom jeden život. Je to vlastně tvoje povinnost, prožít ho co možná naplno.“ - Will Traynor (Než jsem tě poznala)
Jojo Moyes

„Jenom… jenom chci být zase mužský, co si vyšel na koncert s děvčetem v červených šatech. Ještě na pár minut.“ Will Traynor (Než jsem tě poznala)
Jojo Moyes

Neříkej nic, co nemyslíš vážně. Nejsem na tom tak špatně, abych potřebovala prázdné lichotky.
Katja Millay

Sky, dneska večer tě nepolíbím, ale věř mi, že ještě nikdy jsem tolik nechtěl líbat nějakou holku. Takže si nenamlouvej, že se mi nelíbíš, protože nemáš ani ponětí, jak moc je to naopak. Můžeš mě držet za ruku, hladit po vlasech, můžeš se ode mě nechat krmit špagetama, ale žádný líbání dneska nebude. A zejtra asi taky ne, protože potřebuju jednu věc. Potřebuju vědět s jistotou, že cítíš přesně to co já, až tě políbím. Protože chci, aby tenhle tvůj první polibek byl jednička na žebříčku všech prvních polibků. (Bez naděje)
Colleen Hoover

„Do hajzlu se všema poprvý, Sky. Pro mě je důležitý jen to, že s tebou je to navždycky.“ (Bez naděje)
Colleen Hoover

Bude to legen... počkej si ...dární. Legendární
Barney Stinson

Už... se znáš s Tedem?
Barney Stinson

"Žádám vás, abyste šla životem po mém boku – abyste byla druhou polovinou mé bytosti." (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

„Jste příliš velkorysá, abyste si se mnou zahrávala. Jestli se váš vztah ke mně od dubna nezměnil, řekněte mi to hned teď. Já vás mám pořád stejně rád, ale stačí slůvko a nezmíním se už o tom do konce svých dní.“ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen