EliaBooks EliaBooks oblíbené citáty

☰ menu

Knihy jsou experti na kopačky: odložíš je a ony na tebe počkají celou věčnost, věnuj jim pozornost a ony ti vždycky lásku oplatí.
John Green

,,Jo. Mohyla nemrtvých. Je to zlý?" ,,Na stupnici od jedné do deseti někde za dvacítkou. ..." - M.CH. Thorovo kladivo
Rick Riordan

Svědomí mi odpovědělo NE! A pak se zhroutilo hysterickým pláčem. (Loď mrtvých)
Rick Riordan

U všech Bohů. Ani mi to nemyslí. Je to normální? Myslím jako zapomenout myslet? (Zrádný labyrint)
Rick Riordan

Znamení nadcházejícího ragnaröku: znáš-li je, jsi odsouzen ke zkáze, neznáš-li je, jsi odsouzen ke zkáze. (Jotunheim)
Rick Riordan

Knihovny byly plné myšlenek-možná nejnebezpečnějších a nejmocnějších ze všech zbraní. ( Skleněný trůn )
Sarah J. Maas

Ať už zakrývá lampu stínidlo jakékoli barvy, tvaru a vzoru, plamen uvnitř zůstává stejný. Vy jste ten plamen. - (Mechanický anděl)
Judith Rumelt

Ty ses ve vězení prostě musel skamarádit s nějakým bláznem, co? To jsi prostě nemohl počítat dlaždice nebo si ochočit myš, jako to dělají normální vězni?
Judith Rumelt

Když někoho miluješ, stane se součástí tebe. Je ve všem, co děláš. Ve vzduchu, který dýcháš, ve vodě, co piješ, i ve tvé krvi. Na kůži ti zůstává jeho dotek, v uších ti zní jeho hlas a hlavou se ti honí jeho myšlenky. Znáš jeho sny, protože jeho noční můry ti trhají srdce a hezké sny spolu sdílíte. A vůbec si nemyslíš, že je dokonalý. Znáš jeho chyby, pravdu o jeho nejhlubším já a stíny všech jeho tajemství, a přesto tě to neděsí, naopak máš toho člověka kvůli tomu ještě radši, protože po dokonalosti netoužíš. Toužíš po něm. (Paní půlnoci)
Judith Rumelt

Hrdinové nemusí vždycky zvítězit, někdy také prohrávají. Ale bojujou dál a vždycky se vrátí. Nevzdávají se. Právě to z nich dělá hrdiny. - Město nebeského ohně
Judith Rumelt

„Domnívám se, že lásku nelze zcela vykořenit. Tam, kde byla láska, vždy zůstanou uhlíky, žhnoucí i dlouho poté, co plamen již vyhasl.” „Nakonec ale vyhasnou taky - změní se v popel.”
Judith Rumelt

Kdesi mají zákon, který říká, že když je jeden člověk zblázněný do druhého, ten druhý musí být nevyhnutelně taky zamilovaný.
André Aciman

Kdy, když zatím ne?
André Aciman

Občas si člověk přečte nějakou knížku a pocítí až fanatickou potřebu přesvědčit úplně každého, aby si ji přečetl také, protože se mu zdá, že je to jediný způsob, jak náš roztříštěný svět uvést zase do pořádku. A pak jsou knihy jako Císařský neduh, o kterých lidem vykládat nemůžete, knihy tak jedinečné, tak zvláštní a vaše, že když o své lásce k nim promluvíte, máte dojem, že je zrazujete.
John Green

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich