Barča.K Barča.K oblíbené citáty

☰ menu

Umělec uchvácený překrásnou krajinou se zjevně příliš nezabývá geologickou formací kopců a ani milovník divokého moře se nedotazuje po chemickém složení vody.
Arthur Machen

Hvězdy se třpytily pouze ve tmě, zatímco v jasnějším světle mizely.
Arthur Machen

Pokud s sebou dospívání neslo otupění a ztrátu víry v nadpřirozeno, pokud vymazalo možnost existence kouzel a příšer, pak chtěl, aby mu bylo navěky dvanáct.
Brian Keene

Když mu bylo dvanáct, věřil, že léta jsou nekonečná a život také. Ale teď už věděl, že to tak není. Nic nebylo nekonečné. Nic netrvalo věčně. Nic nebylo věčné. Ani život. Ani léto. Ani přátelství. Ani láska. ... Jediné, co přetrvá navždy, jsou jizvy - a nestvůry.
Brian Keene

Zrcadla jsou úžasná věc. Zdá se, že nám říkají pravdu, že odrážejí život. Ale nastavte správně zrcadlo a ono vám bude lhát tak přesvědčivě, že uvěříte, že něco zmizelo.
Neil Gaiman

Pohádky jsou více než pravdivé – ne proto, že nám říkají, že existují draci, ale protože nám říkají, že je můžeme porazit.
Neil Gaiman

Nikdo neprojde životem, aniž by cestou ztratil pár věcí. (Křehké věci)
Neil Gaiman

Knihy jsou sny, které můžeme držet v ruce.
Neil Gaiman

Každý má v sobě tajný svět. Myslím každý. Všichni lidé na světě – bez ohledu na to, jak jsou zvnějšku nezajímaví a nudní. Uvnitř mají všichni nepředstavitelné, skvělé, nádherné, hloupé, úchvatné světy...Ne jen jeden. Stovky. Možná tisíce.
Neil Gaiman

Být odvážný neznamená to, že se nebojíte. Být odvážný znamená, že se bojíte, opravdu se bojíte, a stejně uděláte to, co je správné. (Koralina)
Neil Gaiman