aneta2106 aneta2106 oblíbené citáty

☰ menu

Možnosti jsou vzrušující a nekonečné. Realita je definitivní.
Kasie West

Člověk má v sobě neuvěřitelnou sílu ! Jen ji vydolovat!
Tereza Heitelová

Stůj tady a nikoho sem nepouštěj. Nenech se podplatit ani přemluvit. Klidně je i zmlať, kdyby se snažili tady začít stavět stan. Hned jsem zpátky. (Kopřiva, Pekáč buchet)
Kateřina Petrusová

„Pojmenovala psa po mně,“ oznámil mu. „Budou na psa volat Roberte?“ divil se Johnny. „Ne. Hyde.“ Musel přiznat, že mu to udělalo radost.
Kateřina Petrusová

Vědy je zapotřebí, ale kdyby Newton byl ležel někde jinde a nepadla mu na nos ta hruška, nebo co to bylo, a neupozornila ho na to, že je taky přitažlivost zemská, tak by ta přitažlivost byla dál. On by ji neobjevil, objevil by ji někdo jinej. Za minutu, za vteřinu, za sto let. Ale kdyby Shakespeare nenapsal Hamleta, tak nikdy nebyl. Kdyby velký umělci neudělali svoje dílo, tak jsme byli o to chudší, protože umění je komunikace.
Jan Werich

Byly mé lásky, mé zkušenosti, mé názory, kdeco bylo mé. Teprve později člověk vidí, že to všechno nebylo tak tuze jeho a jenom jeho, že to jsou věci obecné, kterými mu bylo projít, zatímco si myslel, že je objevuje.
Karel Čapek

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek

Válka je hrozná, nepřípustná, ale ještě hroznější a nepřípustnější je otroctví.
Karel Čapek

Každý, ať muž, či žena, kdo si nepřečte dobrý román s upřímným potěšením, je jistojistě hlupák. (Henry Tinley; Opatství Northanger)
Jane Austen

Osud není věcí náhody - je věcí volby. Není to něco, na co je třeba čekat - je to něco co je možné uskutečnit.
Michio Kaku

A má cenu riskovat to svý jistý za nejistý výsledek? Samosebou, pohodlnej člověk je polomrtvej, ten nežije, jen konzumuje...
Lenka Lanczová

V životě je spousta mnohem důležitějších věcí, než je vyhrávat."
Jojo Moyes

... uprostřed toho bláznivého výjevu jsem si najednou uvědomil, že mít někoho, kdo Ti rozumí, kdo po Tobě touží, kdo Tě uvidí lepšího, než jsi, je naprosto úžasný dar. (Poslední dopis od tvé lásky)
Jojo Moyes