Yontalcar Yontalcar komentáře u částí děl

☰ menu

Zákon smečky

Musím uznat, že to bylo vážně výborné počtení. Nejvíce mě asi překvapil styl vyprávění, kdy se každá část příběhu rozvíjela skrze jiného hrdinu. S něčím takovým jsem se dosud nikde nesetkal. Nebo alespoň ne v tak velkém měřítku, v jakém to měla slečna Ládrová. Bylo to hodně nekonvenční, což je samozřejmě velké plus. Dále se mi pak líbilo, jak se se svými hrdiny moc nepárala. V některých momentech mi bylo postav až líto :D Bylo to hodně surové a kruté. Trochu mi to připomnělo Hru o trůny, ale opravdu jen okrajově, jelikož svět Nejmocnějších je docela jiný.

Navíc tahle povídka je napsaná velice čtivě. Proto jsem se taky snadno sžil s hlavními hrdiny. A než jsem se stačil rozkoukat, nachytal jsem se při tom, že některým postavám fandím a jiné zase v duchu proklínám :D :D Takže ano, Zákon smečky mě fakt dostal! A pokud bych měl být upřímný, tak nejvíc jsem si asi zamiloval Nyrela a Onéna. Ti mi přišli nejsympatičtější, ať už pro své slabosti nebo přednosti. A pokud jde o konec samotné povídky,

!!!!SPOILER!!!! tak musím říct, že jsem se nachytal úplně stejně jako Nyrel nebo Brol. Taky jsem si naivně myslel, že se ta věštba vztahuje jenom na otroky, kteří budou zápasit v aréně. Ani kousíčkem své mysli mě nenapadlo, že by se to mohlo týkat všech otroků, bez rozdílu. !!!!KONEC SPOILERU!!!!

O to větší to pak bylo překvapení. Hotový mindfuck! :) Snad jediné, co mi trošku "vadilo", byl styl popisování (nejen) akčních scén, kdy autorka jednotlivé momenty moc nepřiblížila. Jistě, je fajn, když autor nechá čtenářovi volný prostor pro jeho fantazii, aby si ledacos domyslel sám dle vlastní chuti. Ale v tomhle případě jsem místy měl pocit, že ta volnost je čtenářovi ponechána až moc velká. Zvlášť u bojových scén (např. ta finální v aréně).

Ale to nic nemění na tom, že Zákon smečky je bravurně napsané fantasy dílo, které si zaslouží vaši pozornost. Když se do něj pustíte, určitě nebudete svého rozhodnutí litovat ;)

06.08.2017 5 z 5