Tobolka Tobolka komentáře u částí děl

☰ menu

Pošťák těžkou práci má

Hezky to odsýpalo, dynamika textu super. I když nejsem zvyklá číst takové téma, tady mi to vůbec nevadilo, chvílema jsem se i červenala :-).

11.08.2022 4 z 5


Motýl

Mrazivá atmosféra, sen který se stane příčinou většího rozjímání. Hodně mi najížděla představivost, ale čtenářská duše nebyla uspokojena. Konec mohl být trochu rozvinutý. Příliš obecné a přijde mi, jako by povídka neměla konstantní téma.

09.08.2022 3 z 5


Kéž bychom tu byli taky

Tohle bylo naprosto dokonalý počin. Plný počet *, ta tíživost vystupuje z každé stránky. Honba za perfektním životem díky které zmizí lidská podstata je neskutečně skvěle vykreslená.

Tohle prostě můžu. Velká pecka!

09.08.2022 5 z 5


Lesní lišky

Zatím moje třetí povídka a zatím nejlepší z celé sbírky. Bavilo mě to od začátku do konce. Špunt i Rošťák jsou super popsaní a Krysák je zase skvělý průvodce povídkou.

Takhle tedy rozhodně ANO! :)

09.08.2022 4 z 5


Transit

Tahle povídka (první v knize) mě vlastně hrozně bavila. Gradace, dva pohledy, napětí. Jediné příliš "otevřený" konec. Často to nepotřebuji, ale tady za mne zůstalo příliš prostoru pro fantazii (jak to Nina udělala, byl tak zfetovaný, že si myslel, že mluví a celé to bylo z jeho hlavy, v touze po super večírku ji prostě unesl, nebo to udělala ošetřovatelka, aby se zbavila "otravné" pacientky - vypustila ji do neznáma.

4,5*

09.08.2022 4 z 5


Čarodějná kolébka

Velmi slabá povídka. Konec je vlastně o ničem, teď při hodnocení vlastně přemýšlím o čem povídka byla a vybaví se mi jen kari.

09.08.2022 3 z 5