Květinka008 Květinka008 komentáře u částí děl

☰ menu

Stíny v hlubinách

Tuto knížku jsem četla v kompletní verzi, podařilo se mi ji ukořistit v bazaru pro příbuzné. Mně stačí tato zkrácená verze, kvůli které jsem si výběr pořídila. Rozhodně také doporučuji!

09.04.2023 5 z 5


Pravidlo dvou minut

I u této části bych si ráda přečetla celou knihu, ač jsem ve zkrácené verzi nic nepostrádala - jen proto, abych s postavami pobyla déle... :-) Asi se nestává běžně, aby byl kriminálník a bankovní lupič sympatickou hlavní postavou, v této knize se to každopádně povedlo. Padoucha jsem neodhalila, sázela jsem - stejně jako ústřední dvojice - na toho samého. A byla velmi překvapená... Každopádně výborná práce s propracovaností příběhu!

09.04.2023 5 z 5


Pod sněhem

Od příběhu jsem se nemohla odtrhnout a četla dlouho do noci. Tahle by stála za přečtení v kompletní podobě... V mnoha ohledech mi připomněla oblíbenou Harlequinku Polární rytíři, kde se také ženu na Aljašce snaží zabít starší žena, již považuje za sympatickou. A místní ji přijmou mezi sebe a chrání, k tomu samozřejmě láska... :-)

09.04.2023 5 z 5


Drozd z ostrova Ulieta

Mám ráda příběhy, kde se prolíná historická a současná linka. Někdy tvoří přechody nepříjemné skoky, ale tady byly úplně přirozené a splývaly s dějem. Sympatičtější mi byla historická dvojice, navzdory nevyzrálosti jinak geniálního přírodovědce Bankse. Medailonek autora na konci příběhu navíc prozradil, že se jedná o skutečnou historickou postavu! Příběh je samozřejmě z velké části dílem autorovy fantazie, ale je nutné ocenit jeho um. Poetická historická detektivka se zajímavým koncem.

09.04.2023 5 z 5