Knihomolová Knihomolová komentáře u částí děl

☰ menu

Další nejhorší den

Skvělá pcvídka. Přemýšlela jsem o ní dva dny, vyprávěla o ní už třem lidem a neustále se k ní v hlavě vracím. To, co člověk vnímá jako naprostou realitu, může být ve skutečnosti (?) jen velkou iluzí. Je to děsivé, fascinující i osvobozující zároveň.

Komu vadí “forma”, pláče na špatném hrobě. Tohle prostě je Petra Soukupová. A mám dojem, že její styl se právě pro povídky hodí naprosto perfektně.

27.06.2022 5 z 5


Čtvrťák pro štěstí / Švrťdolár pre šťastie

Skvělá povídka! A píšu to proto, abych roztříštila zdejší průměrné hodnocení. Když už někdo nutně hledá v Kingově tvorbě hlavně děs a hrůzu, tady ji najde. Je to hrůza a děs obyčejného života. Takového, jaký opravdu je. Takového, který vám dennodenně bere klidné noci, sílu i obyčejný úsměv. A právě takovou hrůzu zažívá hlavní hrdinka této povídky. Napadá mě snad už jen klišé ,,kdo nezažil, nepochopí''. A tohle je Kingovo umění, jak ho mám ráda.

18.08.2019 5 z 5


Kostlivec / Bubák

King je mistr hororu, ale také mistr psychologie postav. A čtenáře. Nic mě jako mámu malé holčičky nevyděsilo tolik, jako představa, jaký děs musela ta malá děcka z povídky zažívat, než... Tahle povídka rvala mé srdce na kusy. Nikdy, nikdy nezlehčujme dětské strachy, protože člověk nikdy neví, jestli ty děti nakonec opravdu nevidí jen víc než my. Brrr...

03.12.2018 5 z 5