ZeGaLa ZeGaLa komentáře u knih

☰ menu

Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Takže jak to podat slušně a bez zbytečného zaujetí mé vlastní osoby? (po znovupřečtení jsem si uvědomil že jsem to zvládl jenom napůl)

Začneme autorem:
Autor jako takový nemá co nabídnout. Je to ubohý odvar horšího osazenstva autorů všude po světě. Kotletovy literární schopnosti jsou na úrovni asi žáka páté třídy a jeho cit pro tvorbu patří do dítěti, které nastoupilo do školky. Sprostými slovy a nechutnostmi se snaží odvést pozornost od své neschopnosti napsat smysluplnou a čtielnou knihu. Jeho životopis je důkazem toho, že jako osobnost nestojí za nic a musí se schovávat za naprosto trapný pseudonym. Tuto malou a ubohou osůbku bych chtěl potkat abych si to s ní vyřídil osobně, protože by mě zajímalo jak mohl být schopný vydat jedinou knihu.

Pokračujme knihou:
Takže jak už jsem zmínil Kotletovy literární schopnosti jsou mizerné a proto není třeba zdůrazňovat to že je to vidět i na knize. Postava, která všechno umí a ze všeho se nějak dostane je mi naprosto nepříjemná a dohání mě k zbytečným výlevům vzteku (chudák stěna). Zbytečné informace jako například kdo nosí jakou zbraň mi přišla tak zbytečná, že si ji autor musel vyhledávat na wikipedii aby se ujistil nad správným číslem naší čezety. Příběh jako takový se zprvu zdál zajímavý, ale po několika stránkách přestal bavit a kniha už tím pádem neměla co nabídnout.

Finále a hodnocení(začínáme na deseti bodech):
Prvně bych chtěl zmínit literární podání: -4
Potom se musí zmínit příběh: -2
Dostáváme se k postavám: -3
A jediný klad, který kniha má je obálka: -0.75

Podtrženo sečteno kniha ode mne dostává 0.25/10

Nakonec bych se chtěl zmínit, že na světě běhá tolik dobrých autorů. Například na stránce www.wattpad.com (Tam mě taky pod stejnou přezdívkou jako tady najdete) se nachází stovky úžasných spisovatelů. Vydavatelství si vybírají autory jako tady Kotletu asi jenom ze srandy. Kdyby raději lépe hledali a dívali se po opravdu dobrých autorech, kteří si vydání vlastní knihy zaslouží tak by rozhodně neprodělali. To je asi všechno já se poroučím, tak Bye.

18.08.2015 odpad!