Vkřesle Vkřesle komentáře u knih

☰ menu

Proč se lidé zabíjejí (homicida a genocida) Proč se lidé zabíjejí (homicida a genocida) Jan Zrzavý

Velmi čtivá a erudovaná kniha, vřele doporučuji všem které zajímá lidské chování, zejména pak odborníkům z oblasti sociálních věd jako doplnění jejich úvah.

12.08.2017 5 z 5


Anatomie zla - Tajemství nacistických válečných zločinců Anatomie zla - Tajemství nacistických válečných zločinců Joel E. Dimsdale

Poměrně plytká kniha, u které mi není jasné, čím se zabývala - jestli patologií souzených v Norimberku, nebo okolnostmi procesu, nebo příběhem dvou odborníků. O čem se příliš nedozvíme je podstata zla, co se autor snažil říct není moc jasné. Přesto je čtivá, alespoň nastiňuje komplikovanost psychiatrické diagnostiky. Doslov překladatele je dost mimo, zcela zbytečně dlouhý a působí v kontrastu ke knize poněkud fantaskním dojmem.

12.08.2017 2 z 5


Freud a po Freudovi Freud a po Freudovi Stephen A. Mitchell

Jeden z nejlepších úvodů do změti historických i současných psychoanalytických teorií. Pokud chce někdo prvně nahlédnout do psychoanalýzy, tak toto je cesta - od Freuda bych opravdu nezačínal.

03.04.2016 5 z 5


Rorschachova metoda Rorschachova metoda Martin Lečbych

Kniha určená čistě pro odborníky, nemá smysl, aby jí četli laici.

15.10.2015


Děti holocaustu Děti holocaustu Helen Epstein

Velmi srozumitelné vysvětlení mezigeneračního přenosu traumatu a to nejen v první generaci potomků přeživších holocaustu.

15.10.2015 5 z 5