Veskoslav Veskoslav komentáře u knih

☰ menu

Město zatracených Město zatracených David Guymer

Co na to napsat.

Nejhorší kniha z celého světa Warhammeru. Guymer by si měl jít oholit hlavu a jít do světa zemřít v boji s nějakou hodně, ale hodně nebezpečnou příšerou. Začal bych Dějem, pak se vrhnul na Logiku a ukončil bych to Očekáváním.

Tohle není Zabíječ. Tohle je něco, co naprosto nemá logiku. Zkoušel jsem dočíst třikrát. Třikrát jsem se defacto proplazil do poloviny knihy a pak to znechuceně odložil. Nejde to dočíst. Obdivuji ty, co to dokázali. Knihu mám v knihovně jenom z jednoho prostého důvodu. Abych měl kompletní sérii.

16.04.2024 odpad!


Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové Kristyna Andrews (p)

Je to přesně ten typ knížky, kde jasně vidíte, že autorka si "přečetla" podobnou knihu jako Metro k tomu nějaký komiks o superhrdinech a snažila se o tom napsat knihu. Jako prvotina by to nejspíš nebylo špatné. Ale ta naivita u některých věcí, otřepané klišé ala 3. světová a rozpad USA, rádoby katastrofické sci-fi. Je pravdou, že jsem přečetl prvních 120 stránek a pak mě to přestalo bavit, třeba se to nějakým záhadným způsobem rozeběhne a bude to odsípat a je to jedno z nejlepších post apo sci-fi, co kdy vyšlo. Ale silně pochybuji. Je to spíše takové naivní "ženské" sci-fi o ženě pro ženy:)

11.05.2023 1 z 5


Manžel z Marsu Manžel z Marsu Eduard Martin (p)

České sci-fi moc nemusím. Nikdy mě nelákalo a když už jsem něco rozečetl, tak nikdy nedočetl. Jedna z mála knížek kterou ale mám rád je série zcela obyčejných, přesto velice poutavých a zábavných povídek z pera Eduarda Martina. Jednou za 5-6 let si ji přečtu, usměji se nad až bláznivě pozitivním tónem téhle knihy, abych ji znovu za 5-6 let vytáhl a přečetl si, jaké je to být Škleb nebo galaktická Gejša.

Rozhodně to není pro každého a rozhodně to není nějaké těžké sci-fi. Je to jednoduchá sbírka sci-fi povídek, která se bude líbit i dětem. A dobře se čte:)

12.02.2023 4 z 5


Ravenor Ravenor Dan Abnett

Jestliže se něčeho bojí samotný Inkvizitor, je na pováženou, zdali taková akce a smrt stojí za Svatý trůn Terry a našeho milovaného Císaře. Systém intrik, podvodů, lží a postupné odhlalování method vyšetřovatelů "padlého" Inkvizitora Vás zavede do krutého světa 41. milénia, kdy lidský život nemá cenu. A pokud ji má, bohové Chaosu a mocné proudy Warpu ji mnohdy za Vás rády zaplatí.

30.05.2018 5 z 5