Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové

Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516041/bmid_hrdinky-budoucnosti-1-nel-mBU-516041.jpg 4 32 18

Hrdinky Budoucnosti série

1. díl

Svět ustál třetí světovou válku, v níž zahynula velká část lidské populace. Spojené státy zanikly, z jejich trosek vzešlo nově zformované společenství, kde žije i Cornelie. Je krásná a úspěšná, miluje svou práci a právě se zasnoubila s mužem svých snů. Jednoho dne se ale ocitne v nesprávnou dobu na nesprávném místě a celý její život se od základu změní. Jako jediná přežije katastrofu, která ji téměř o všechno připraví, ale zároveň jí přinese nevídané schopnosti. Jak s nimi naloží? A bude se vůbec umět s novou identitou ztotožnit? Ne každý je totiž předem připravený stát se někým neobyčejným.... celý text

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 4 z 5

Když instagramem proběhlo, že vychází tahle kniha od @lepsi.knihy , okamžitě to upoutalo moji pozornost. Byla jsem nadšená, když se na mě usmálo štěstí a Kristyna Andrews si mě vybrala na spolupráci.

Knihu jsem se nakonec rozhodla číst v rámci společného čtení s @agnes.the.bookworm Příbeh Cornelie mě chytil od první strany, a kdybych měla víc času, tak jí rozhodně přečtu za mnohem kratší čas. Taky jsem se trochu prala s fontem, ale to je o zvyku.

Celá kniha se točí okolo Cornelie a její cesty z populání herečky, která má dokonalý život, k vyvrheli s neobyčejnými schopnostmi způsobené smrtícím virem. Nechybí emoce, situace, u kterých ukápne člověku nejedna slza, ale i akční scény plné toho pravého napětí.

Jedná se o úplně nový svět, který je velmi zajímavě vystaven. Svět zažil třetí světovou válku, Spojené státy zanikly a sužuje je smrtící vir, který zabíjí téměř okamžitě. Nepřežije téměř nikdo, a na Cornelii, která ale na to být superhrdinkou není vůbec připravená.

Nákaza jí změní celý život, nezbývá jí, než se s tím začít vyrovnávat, ale osud jí háže klacky pod nohy. Navíc bojuje s důvěrou, kdy hlavní hrdinka netuší, komu může věřit. Zrada přijde i od těch, od kterých to absolutně nečeká.

Závěr knihy byl naprosto vybombený, až mi bylo chvíli líto, že se mu nedalo víc prostoru. Na druhou stranu je skvěle našlánuto na pokračování, které samozřejmě nemůžu vynechat.

Knihu Vám doporučuji všemi deseti!

IG: @freya_zlaskykpribehum

Tereza137
21.03.2024 3 z 5

Největší kámen úrazu byl začátek děje. Nezáživné, málo akce, hrozně moc dlouhý rozjezd s dosti (někdy až zbytečnými) detailními popisy. Chápu, autorka chtěla vysvětlit svět a co se Nel stalo, jen některé detailní části v příběhu být nemusely.

Hlavni hrdinka Nel mi byla neskutečně sympatická, až jsem si říkala, jak mi je v určitých věcech podobná. Ostatní postavy jsem opravdu buď neměla ráda, štvaly mě a nebo jsem jim fandila. Nic mezi tím.

Co mě upřímně nejvíce bavilo na knize byla romantická linka. Zajímavá, originální a hlavně napínavá! Jo, tu jsem si vážně užívala po celou dobu knihy a možná, že kdyby se na tuto linku autorka více zaměřila, tak by mi to vůbec nevadilo - spíše naopak.

Nejlepší byl děj ke konci knihy - akční, napínavý a ten konec?! Wow! Fakt jsem čuměla. Samozřejmě (bohužel) skončil otevřeně a navazuje na další díl. Jestli se do něj pustím? To zřejmě ukáže čas.


adela.hol
08.02.2024 4 z 5

Cornelie Fetterlyová žije v novém společenství, které vzniklo po třetí světové válce a po zániku Spojených států. Je úspěšnou herečkou s dokonalým vzhledem a je zasnoubená s mužem svých snů. Její snový život se ale rozpadne jako domeček z karet ve chvíli, kdy se ocitne v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Sice jako jediná přežije, ale její vzhled se změní a získá nevídané schopnosti. Ty ale ona nechce. Chce zpátky svůj starý život a nebýt pokusným králíkem, kterého ostatní jen využívají. Je to ale vůbec ještě možné? Být zase jako ostatní?

Kniha je psaná er formou. Kapitoly jsou krátké, ačkoliv malé písmo může svádět k tomu, že je čtete dlouho. Pár kapitol mi chvíli trvalo se začíst. I když se text nečte úplně lehce, že by stránky odsýpaly pod rukama závratným tempem, ničemu to nevadí, protože příběh vás chytne. Aspoň mně se to stalo.

První polovina knihy je možná trochu pomalejší, protože se věnuje hlavně Corneliině změně a různým testům, které musí podstupovat, ale zároveň běží na pozadí velmi jemná romantická linka, která mě hnala dál.
Ve druhé polovině se už Cornelie smiřuje s tím, že nic nebude jako dřív a že jestli chce alespoň dál nějak normálně žít, musí se přijmout taková, jaká je. V ten moment se postupně odhalejí pravé charaktery postav, protože jen v krizových situacích člověk pozná, na koho se může spolehnout.

Byla to moje první sci-fi kniha a rozhodně mě nezklamala. S druhým dílem série budu určitě pokračovat, protože zápletka na konci není zdaleka uzavřená a hlavně doufám, že to, co se tam stalo, neproběhlo tak, jak to na první pohled vypadalo.

virgo_books
08.02.2024 4 z 5

Nel je herečka a veřejně známá osobnost. Je zasnoubená s profesiálním sportovcem a právě chystají svatbu, když se její celý život obrátí naruby.

Je ve špatnou dobu na špatném místě a jako jediná přežije nákazu virem, který jí ale zanechá spoustu dlouhodobých následků od změny vzhledu až po nové schopnosti.

Ona se tedy musí vypořádat nejen se svým životem a všemi problémy, které jí to přinese, ale ještě se naučit své schopnosti ovládat a držet na uzdě.

Hlavní hrdinku i další postavy jsem si dost oblíbila. Soucítila jsem s ní, když se postupně dozvídala o svých schopnostech, ale i o všem ostatním, co jí to přineslo. Ne nadarmo se říká, že se lidé projeví až v těžkých situacích.

Byly tam zvraty, akce a romantická linka, kterou jsem si dost užívala a těším se, jak se dál vyvine.

Navíc konec skončil otevřeně, takže se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy.

Hanulka
01.11.2023 5 z 5

Nel

Aloha Perníčci, už jste postřehli růžovou krásku Hrdinky budoucnosti Nel - příběh Cornelie Fetterlyové?
Já měla možnost si tuto růžovku přečíst, za což nesmírně děkuji autoece Kristyně Andrews.

Když se podíváte na obálku, co vás napadne? Možná nějaká romantika, klišé příběh, kterých je tu plno, ale nenechte ae zmást, tato kniha se řadí totiž so žánru scifi a já jen zírám s otevřenou pusou.

Hlavní hrdinka Cornelie má snad vše. Práci a snoubence. Na začátek je děj klidný a spíš se seznamujeme s postavami
Povím vám upřímně, Cornelie mi na začátek přišla až moc naivní a bez toho aby si uměla dupnout. Radši poslouchala na slovo svého snoubence. Jako by neměla vlastní hlavu.
Ale v průběhu knihy se nám objeví virus, který ji zasáhne tak, ze přijde snad o všechno a zároveň ji něčím obdaří. Když jsem knihu četla, hned mě napadl covid, ale autorka tuto skutečnost pojala jinak a brutálně dobře.

V příběhu nechybí napětí, akce, emoce a vidíme, jak se nam pomalu před očima mění naše hlavní postava.
Já prostě citila, jak se autorka s příběhem mazlí a vyhrála si i z proměnou Nel.
Co je u mě plus, je to, že je to tak záhadný příběh, že vážně nevíte komu můžete věřit a komu ne.
A konec knihy? Nečekaný, opravdu jsem myslela, že se Nel otočí a bezeslova odejde, ale to co udělala? Otevřela tím parádně dveře pokračování a já se ptám, kde sakra je!

Za mě je příběh zajímavý, čtivý a nekoukaný. Jedině co mě zarazilo a trochu vadilo, bylo neobvyklá velikost písma, na můj vkus malé, když čtu v noci taha mi to oči, ale kniha a nápad wow.

Vaše MM

Skig
25.10.2023 5 z 5

This was an excellent page-turner for me, which is a big compliment because quite a low percentage of modern books keep my interest so intensely.

It isn't a typical superhero story. There are, of course, some of the usual elements associated with superhero stories and, the physical changes of the main character are interesting and described in such a way as to keep the reader interested, but, at the same time, the story is more centered on her emotional development and how she deals mentally with the new challenges, as well as the reaction of those around her to her different physical appearance. Even though it was written mainly for female readers, for me as a man, it was also a refreshing read, and I don't believe it should be pigeon-holed as a novel for women.

There is plenty more to find out about the situation the characters find themselves in, both about the past and the future, and this book sets the stage for the future. For example, near the end of the book, we are introduced to a character with apparently even more advanced abilities than Nel, and I'm curious to find out her story.

I'll most certainly be looking forward to the continuation of the series and would recommend it to both men and women interested in this genre. It's well worth the read.

MaláKnihomolka
24.10.2023 4 z 5

Ráda bych poděkovala autorce @lepsi.knihy za důvěru a poskytnutí knihy k recenzi v rámci #spoluprace.

Jsem ráda, že se mi tahle kniha dostala do rukou. První díl Hrdinek budoucnosti, konkrétně příběh Cornelie Fetterlyové rozhodně stojí za přečtení. Ani nevím, kdy naposledy jsem četla sci-fi, ale tuhle knihu bych asi doporučila spíše ženám.

Zpočátku se mi příběh zdál pomalejší, seznamovali jsme se s prostředím, virem, postavami. Možná bych tomuhle seznamování dala prostor v průběhu děje, protože takhle se začátek zbytečně táhnul, na čtenáře se navalilo dost informací. Zbytek knihy už měl spád a bylo to vážně něco.
Nel byla nejdřív jednoduše poslušná žena, která se nechtěla dohadovat se svým přítelem a ve všem mu ustupovala, užívala si pozornost okolí jakožto slavná herečka. Proto se mi líbilo, že se postupně její charakter rozvíjel, takže byla pro čtenáře hned zajímavější a její osud ho zaujal, chtěla jsem vědět jak to s ní bude dál. Po tom, co se jí stane, pozná Nel kdo ji celou dobu pouze tahal za nos a komu může věřit. Ačkoliv i přesto jsem podezírala kde koho, že má nekalé úmysly a bylo to opravdu zamotané. Kdo je dobrý a kdo špatný? Komu věřit, komu ne?

Co se týká viru, jež si autorka pro svůj příběh vytvořila, docela rychle mi to připomnělo nedávnou situaci s covidem. Ovšem neberte to tak, že by si to bylo nějak podobné, děj je originální. Jen to vzhledem k situaci vyvolá vzpomínky.

Kniha od druhé poloviny byla čtivá, líbila se mi i slow burn romantická, nenásilná linka. Konec jsem tak nějak postupně čekala. Navíc se díky němu těším na další díl, autorka si pro něj hezky připravila půdu. Za mě jednoduše opravdu povedená prvotina.

3,8/5

marketa9239
16.10.2023 5 z 5

Knihu jsem zaregistrovala už nějaký čas zpátky, no popravdě jsem se o ni vůbec nezajímala a ani dál nestudovala. Díky růžové obálce a obrázku mladé ženy jsem knihu zařadila jako další romanťárnu a těm se radši vyhýbám. Ano, staré dobré rčení "Nesuď knihu podle obalu " mi ukázalo jak moc jsem se spletla. Pod touto sladkou obálkou se ukrývá skvělé sci-fi pro ženy a asi nejen pro ně.

Kniha se mi četla pěkně. Většinu knihy se seznamujeme s hlavní hrdinkou Cornelii a jsme svědky její neuvěřitelné proměny, ať již po fyzické ale především i psychické stránce.
Nel se mi ze začátku moc nezdála, na mne byla až moc něžné, milé a dokonalé "stvoření". Ovšem postupem času se mi libila víc a víc. Velmi mne bavilo sledovat, jak Nel bojuje sama se sebou, s jejími přesvědčeními a jejími hodnotami. Do příběhu se dostává i několik vedlejších postav a někteří jsou teda pořádní mizerové.

Konec příběhu je jedna velká akce, která nám otevírá dveře k druhému dílu. Ten doufám bude vydaný co nejdříve, jelikož jsem velmi zvědavá jak půjde Nel za pomstou a jaké další hrdinky se objeví.

Knihu doporučuji všem vědátorkám, pacifistkám, nanicovatým zbohatlíkům a všem co se nebojí prát za sebe a lásku jejich života. :)

Áňa 998
30.09.2023 4 z 5

Ve druhé polovině roku se mi tu nahromadilo několik knih od českých autorů. Pomalu se knihami prokousávám a nestačím se divit, jaké poklady jsem objevila! Dneska bych se ráda věnovala knize Nel, která spadá do série Hrdinky budoucnosti a je zároveň i jejím prvním dílem.
.
U knihy mě neskutečně zaujala anotace. Dobrou scifovku jsem neměla v ruce snad věčnost a tak jsem se zaradovala. Když mi kniha přišla, trošku mě vyděsilo malé písmo... Ale to mě neodradilo!
.
Dala jsem se do čtení a samotnou mě překvapilo, jak rychle jsem se do knihy dostala. Z počátku se seznamujeme s postavami. Nejvýraznější je samozřejmě hlavní hrdinka Cornelie (Nel), která je... dokonalá. Krásná, milá, talentovaná. Zrovna se zasnoubila, její život jde jako po másle.
.
Pak se ale zápletka komplikuje. Na scénu přichází vir, který má... zvláštní účinky. Nel tato událost otočí život naruby... A v tento moment začíná ta pravá jízda!
.
Je to první díl, je tu hodně vysvětlování, charakterizování, popisů. Ale i tak děj krásně plyne a hlavní hrdinka je správná. Chová se dobře, nijak neulítává... Je to skvělá postava.
.
Nechybí momenty překvapení, zajímavý nápad s nákazou a virem, který mi připomněl covid.
.
Konec byl skvělý. Jak pro čtenáře, tak pro autorku, protože si krásně udělala prostor na další díl. Na ten se moc těším, a nechávám si pro něj v záloze jednu hvězdičku v hodnocení.

andreamrs
12.09.2023 4 z 5

Kniha mě opravdu nalákala svou anotací. Jednou za čas ráda vyhledám nějaký postapo román, protože pokud je dobře napsaný, tak čtenáři představí trochu jinou budoucnost. Cornelie je obyvatelkou nové Ameriky, která vznikla po třetí světové. Je to ambiciózní mladá žena, která žije ve své bublině se snoubencem, rodinou a přáteli, v záři reflektorů. Nechci ji úplně nazývat naivní; Cornelie je prostě jednou z těch šťastných, kterým svět leží u nohou. Alespoň do jednoho osudného dne, který ji změní život.

V první polovině knihy se spíše seznamujeme s tím, jak Cornelie žije, jaká byla její cesta, která vedla k tomu zlomovému okamžiku. Okamžik, kdy nastane její proměna, stejně tak prostředí, celý útok a "vypuštění" viru bylo úplně mistrně popsané, bylo mi fakt ouzko :D hlavně když si vybavím reálné události s jistým nejmenovaným virem. V druhé části se Cornelie snaží srovnat s novou realitou a tam nastává ta pořádná akce. Zjišťuje, co v jejím životě opravdu stálo za to, a co bylo jenom pozlátkem. Osobně její posun hodnotím velmi pozitivně, z takové charakterově lehce nevýrazné princezničky se stala opravdu bad ass hrdinkou. Je to opravdu příjemná změna, že "superhrdinství" nemusí zažívat nutně jenom mužské postavy. Navíc Nel si zachovala své hodnoty a povědomí o tom, co je dobré a správné, co se mi moc líbilo.

Autorka si na konci krásně vydláždila cestičku k dalšímu dílu, kterého se snad dočkáme, a k tomu můžu říct jedině, že ji moc, moc fandím a děkuji! Nevěděla jsem, co od příběhu čekat, dostala jsem toho mnoho, prostě jsem nadšená. Navíc se kniha čte sama navzdory těm menším písmenům. Ke všemu má příběh tolik vrstev, že by mohl zaujmout i čtenáře, kteří si na sci-fi zase tolik nepotrpí.

nada3314
16.08.2023 5 z 5

Miluji to! Už od první stránky jsem věděla, že to budu milovat! Úžasný příběh, který se čte sám. Je pravda, že to je spíše čtení pro ženy, ale já si ho užila na 100%. Vůbec se mi nechce věřit, že toto je autorčin první počin. Kdybych nevěděla, že je autorka Češka a kdyby mi někdo řekl, že tohle napsala nějaká slavná autorka ze zahraničí, naprosto bych tomu věřila!

Dočítala jsem o půlnoci ve všední den, tak je Vám asi jasné jak mě to muselo bavit, když jsem si dobrovolně ukrojila ze svého spánku. Autorka má neskutečný dar, dokázala mě natolik vtáhnout do děje, že jsem nevnímala nic jiného a jen četla. Sci-fi moc nečtu, tak jsem vyčkávala na správnou náladu a nemohla jsem se trefit lépe :-) Zrovna je v kinech a všude kam se podívám Barbie a tahle růžovka úplně vybízela k přečtení :-) Cornelie, hlavní postava z první knihy o hrdinkách budoucnosti je vlastně taky ze začátku taková celá dokonalá jako Barbie, tak jsem čekala, jak se s tím vším vypořádá a nakonec jsem byla mile překvapená, co v ní vězí. Fandila jsem ji celou dobu a doufala, že to vše dobře dopadne.

Ale přiznám se, že to bude takhle dramatické a nervy drásající jsem nečekala. :-)
A ten konec? To jako fakt? Proč, proč, co jsem komu udělala? :-D Chci pokračování a moc :-)

Pokud jste nad čtením této sci-fi váhali, tak ji určitě zkuste! Stojí za to! Zážitek zaručen!

LucyEcstasy
29.07.2023 4 z 5

Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové (Hrdinky budoucnosti I.) - Kristyna Andrews

Po Třetí světové válce, kdy zahynula velká část populace, se lidstvo pomalu zotavuje. My tu sledujeme příběh Cornelie, která je úspěšnou herečkou a která se právě zasnoubila se svým partnerem. Naneštěstí se jednoho dne objeví ve špatný čas na nesprávném místě. Přežije, jako jediná, pravděpodobný útok novou biologickou zbraní. To jí změní život, protože se změní nejenom její vzhled, ale i její schopnosti. Jak s nimi naloží?

Do první poloviny knihy se děj moc nerozbíhá a spíše se seznamujeme s Cornelií, jejím životem a s vedlejšími postavami. Potom dojde ke katastrofě a v tu dobu kniha nabírá spád až do konce, který mě nalákal na pokračování tohoto příběhu. Autorka si tu ponechala lehce otevřený konec. Je tu velice originální zápletka a prostředí, které mne bavilo.

Cornelie je zprvu uťápnutou nevýraznou ženou, která prakticky na slovo poslouchá svého muže. Užívá si pozornosti a luxusu, díky její kariéře herečky. Po nešťastné události pozná, kdo je její pravý přítel a komu vlastně může a nemůže věřit. Setká se se skutečným životem a jeho problémy. Za mne se s tím Cornelie vypořádala velice úctyhodně a došlo u ní k neskutečné pozitivní proměně.

Celkově kniha byla čtivá a ani mi nevadily delší kapitoly. Byla to pro mne příjemná změna z mého čtecího stereotypu. Navíc je to autorčina prvotina a za to smekám. Myslím si, že tu máme další talentovanou českou autorku v žánru sci-fi s prvky postapo. Já mohu rozhodně doporučit. Doufám, že se brzy dočkáme pokračování.

nela3812
22.07.2023 4 z 5

Sci-fi příběh, jehož začátek mi až příliš připomněl nedávné situace kolem covidu. Záhy jsem ale zjistila, že tyto dva příběhy si nejsou ani trochu podobné a autorka vytvořila opravdu velmi originální svět a zápletku.

Prvních zhruba 70-80 stran se seznamujeme s postavami, prostředím a politickou situací. Osobně bych ocenila seznamování v průběhu děje, takto na začátek to bylo hodně infromaci a nemělo to žádný spád. Nell navíc absolutně postrádala jiskru a jakoukoliv energii či výraznější charakter. Proto jsem se čtením hodně bojovala a první strany jsem četla téměř dva týdny. Nemohla jsem se začíst a příběh si mě vůbec nezískal.

Zhruba od poloviny knihy nabere děj neuvěřitelný spád. Přijde katastrofa, nákaza a proměna hlavní hrdinky příběhu v superhrdinku. Velmi mile mě překvapilo, že i přesto stála nohama na zemi a nepřišla o rozum. Díky tomu jsem se na ní začala dívat úplně jinak. Rázem se v příběhu vše změnilo a já jsem jej začala hltat každou volnou chvíli. Neskutečně nabitý děj akcí a zajímavými rozhovory ohledně nákazy.

Samotný konec příběhu byl pro mě také velkým překvapením. V dobrém slova smyslu. A pokud se do knihy pustíte, máte se rozhodně na co těšit!

Hodnotím 3,75/5. Začátek příběhu je oproti zbytku opravdu velmi pomalý a ocenila bych lepší rozložení děje a jiný spád. Hlavní zápletka je však zajímavá a velmi chytlavá.

Jane2016
03.07.2023 4 z 5

Nel, příběh o ženě, která přežije jako jediná katastrofu a následně čelí nově nabitým schopnostem. Sci-fi příběh s nevšední atmosférou. Přiznám se, neměla jsem vůbec problém se začíst. Hned, co jsem knihu začala po večerech číst, prakticky hned jsem si zvykla na styl psaní autorky. Líbilo se mi rozdělení kapitol a je mi i sympatické, že kniha má cca 300 stran.

Co se týče Sci-fi příběhů, nedá se říct, že bych byla jejich příznivcem. Kdybych si měla vybrat knihu ze všech žánrů, tak jsem si celkem jistá, že sci-fi by bylo až někde ke konci. Každopádně tato kniha mě tak zaujala anotací, že jsem si řekla, že musím udělat výjimku. A udělala jsem moc dobře!

Čili, pokud sci-fi není ani Vaším žánrem, tak se nebojte udělat výjimku taky a Nel zkuste, věřte mi, že nebudete zklamaní!

V příběhu jsem měla všechno romantiku, novou identitu, třetí světovou válku! Prostě Sci-fi, jak má být.

Jsem opravdu velmi zvědavá, jak bude tento příběh pokračovat a těším se na další knihu!

cornetka
11.06.2023 5 z 5

Nel a Gavon jsou dokonalý pár - ona oblíbená seriálová herečka, on úspěšný sportovec hrající baseball. Nel se přichomýtne k demonstraci a stane se tak obětí útoku smrtícím virem. Jako jediná útok přežije, ale ne tak docela bez následků. Nejen že se jí změní vizáž, ale navíc získává vlastnosti, které by jí leckdo mohl závidět. Nějakou dobu je v karanténě, ale během několika týdnů se vrací domů. Nic ale není takové jako dřív.
Nel je klidná žena, která nemá ráda zbraně a násilí. Proto ani nedokáže využít, resp. zneužít, její nové schopnosti a dovednosti. Snaží se sžít s novým životem, ale jde to jen těžko. Ztrácí své blízké, o kterých si myslela, že jim může věřit a spolehnout se na ně. Musí být neustále zavřená doma a pod dohledem, protože z ní mají lidé strach - bojí se, že by je mohla nakazit. Postupem času ale začne chodit ven a je jí jedno, jak na ní okolí hledí.
Knížka mě velmi mile překvapila. Řadí se mezi scifi, které víceméně nečtu, ale úplně mimo realitu pro mě nebyla. Nel mi byla sympatická, uměla přemýšlet a byla rozumná. Svůj nový život nakonec přijala a to jsem u ní oceňovala. Líbilo se mi, že Nel začala používat svoje nové schopnosti pouze s dobrým úmyslem a nezneužívala jich, jak by to udělala většina lidí. Nesmím zapomenout zmínit také milostnou linku, která je důležitou součástí. No a ten konec? Doufám, že další díl bude k mání co nevidět.
NEL zahajuje novou sérii HRDINKY BUDOUCNOSTI a už teď jsem zvědavá, jaké bude pokračování.

petuzla5591
23.05.2023 5 z 5

Tento příběh jsem měla tu čest číst ještě před vydáním, v beta verzi a už tehdy se mi moc líbil. Zaujal mě příběh žen, kterým tragická událost změnila celý život.
V první knize sledujeme Cornelii, do které jsem se dokázala vžít a oblíbila jsem si ji. Zpočátku milá, krásná, úspěšná a snad i naivní mladá žena však projde značným vývojem. Obdivuji ji, lituji ji a mám pochopení pro vše, co udělala. Ráda bych jí byla přítelkyní, které by se mohla svěřit.

Jelikož jsou vztahy pro hl. hrdinku důležité, v knize se vyskytuje romantika. Zjistila jsem, že čistě románky číst nezvládám. Ale když se romantická linka vyskytuje ve fantasy nebo sci-fi, je to jiné kafe. V této knize se mi romantická linka moc líbila a mohu vám prozradit, že i když jsem knihu už jednou četla, finální události pro mě byly naprosto nečekané...

A také bylo zajímavé sledovat, kolik lidí se ke Cornelii obrátí zády, když nejvíce potřebuje.

Suma sumárum, já jsem naprosto spokojená s výsledkem.
Krásná obálka, jak přední, tak zadní strana.
Stránky mi ubíhaly pod rukama a příběh mě moc bavil, stejně tak hlavní hrdinka a další postavy. Kniha má příjemný formát, měkkou vazbu a 330 stránek, takže se dobře drží a není ani nijak zdlouhavá.
Er forma, kterou mám já osobně ráda, se k příběhu hodí.

Právem se tento titul řadí mezi mé nejmilejší a já doufám, že autorka bude s Hrdinkami budoucnosti pokračovat. Vlastně bych uvítala pokračování hned teď!

Je mi jasné, že kniha nesedne všem, ale pokud vás zaujala, zkuste jí dát aspoň šanci.

wish4u7594
19.05.2023 5 z 5

V téhle knížce si každý najde to, co má rád. Je tam akce, je tam něco se života, nechybí milostná linka, je tam nastíněno postapo, vývoj hlavní hrdinky je dost znatelný. Zpočátku taková dokonalá Barbie, která spíš může někomu lézt na nervy, protože všechno kolem ní je růžové (proto nejspíš ta růžová barva obálky). Nechci nic prozrazovat, ale ke konci už hrdinka není taková jako na začátku. Hodně čtivé, žádné zdlouhavé pasáže. Holčičí marvelovka je dobrý nápad a jsem zvědavá na pokračování a příběhy dalších hrdinek.

Veskoslav
11.05.2023 1 z 5

Je to přesně ten typ knížky, kde jasně vidíte, že autorka si "přečetla" podobnou knihu jako Metro k tomu nějaký komiks o superhrdinech a snažila se o tom napsat knihu. Jako prvotina by to nejspíš nebylo špatné. Ale ta naivita u některých věcí, otřepané klišé ala 3. světová a rozpad USA, rádoby katastrofické sci-fi. Je pravdou, že jsem přečetl prvních 120 stránek a pak mě to přestalo bavit, třeba se to nějakým záhadným způsobem rozeběhne a bude to odsípat a je to jedno z nejlepších post apo sci-fi, co kdy vyšlo. Ale silně pochybuji. Je to spíše takové naivní "ženské" sci-fi o ženě pro ženy:)

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie superhrdinové superschopnosti pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Kristyna Andrews (p)
česká, 1986
2023  84%Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové
2022  94%Ondra a kouzelný obraz

Kniha Nel - Příběh Cornelie Fetterlyové je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce31x
Chystám se číst20x
Chci si koupit3x