VěraSlabá VěraSlabá komentáře u knih

☰ menu

Jarmilka má svátek Jarmilka má svátek Otakar Haering

Krásný, laskavý příběh o děvčátku z venkova, jež přijelo do Prahy za příbuznými. (Děj se odehrává, tuším, ještě před oběma světovými válkami nebo po té první, nepamatuju si už.) Kniha má navíc krásný obal. Je to moje srdcovka, přečetla jsem si ji už víckrát. Dýchá z ní klid, nostalgie a jistota, že vše dobře dopadne.

27.02.2024 5 z 5


Smrková Tišina Smrková Tišina Kristýna Sládečková

Jako česká autorka jsem si s chutí přečetla dílo kolegyně a byla jsem celkem spokojená. Každý den jsem se těšila, že si z knihy něco přečtu. Ale místy jsem ji odkládala, protože ve mnoha kapitolách se hodně dlouho nic nedělo... Bohužel jsem se místy nudila. U některých postav bych se ráda dověděla, jak to s nimi bylo dál, třeba s Rudou... Nebo co tedy ta postava v modrém? :-) Chápu však, že autor má prostě námět, na němž knihu postavil, a někomu to sedne, někomu méně... Tak už to bývá. Přeju autorce mnoho úspěchů!

27.02.2024 4 z 5


Dvě slunce Dvě slunce Iva Majerová

Mladý majitel ranče, divoký americký západ, Jackovy lásky, sousedé, kolegové... A dost nepřátel. Jack si během cca 20 let prošel nebem i peklem, autorka mu nachystala vážně pestrý osud. Kdo má rád western, ten si přijde na své, ač v knize nepotká indiány. Jako čtenář jsem byla spokojena, jako spisovatelka jsem se však dívala na dílo kriticky. To však nemění nic na obdivu k autorce. Není problém vžít se do děje Dvou sluncí a do prostředí, které bylo tehdy jistě drsné. Asi nejvíc jsem si z postav oblíbila starého Dunhama, a když v knize pekli, hned jsem měla chuť na slaninu s fazolemi. :-)

14.04.2023 3 z 5