Terka.td Terka.td komentáře u knih

☰ menu

Díra v hlavě mi ukázala cestu Díra v hlavě mi ukázala cestu Ivana Sedláčková

Skvělá kniha popisující osobní prožitek procházením vážnou nemocí. I přes velmi těžké téma, velkou část jsem probrečela, jsem se i smála. A co je nejdůležitější-autorčin optimismus je nakažlivý;-)

03.09.2023 5 z 5


Šelma Šelma František Šmehlík

Tak tady se žádné odkládání knihy nedělo, zato jsem byla donucena k odkládání spánku ( a ten já odkládám věru nerada:-)
Příběh je jedna obrovská motanice vazeb vysoké politiky, podnikatelů, mafie, výzvědných služeb, a vyšetřování sériových vražd. Skvěle vykresluje českou realitu klientelismu, službiček, přivírání oček tam a tu zas nadměrné byrokracie dokonalý obraz naší republiky.

27.08.2023 5 z 5


Na plný koule Na plný koule Petra Klabouchová

Skvěle napsaná, humorná záležitost. Kdybych měla knihu okomentovat v duchu protagonistů, pak bych řekla: je to prdel od začátku do konce. Dlouho jsem se tak nezasmála. Doporučuji všem, kteří se chtějí pobavit a zároveň mají aspoň trochu rádi muziku.

14.04.2023 5 z 5


Tiene minulosti Tiene minulosti Martina Domaničová

Krásně napsaná kniha o velmi nepěkných věcech se zdařile vykreslenými charaktery postav, jejich vnitřním vývojem, bolestmi i slabostmi. Příběh je nabitý emocemi všeho druhu, od hrůzy, po neutišitelné pochybnosti až po lásku. Autorka vás jednoduše protáhne peklem, aby vám pak před nosem zamávala praporkem naděje.
Těším se na další počin z pera této nadané spisovatelky a doufám, že se ho brzo dočkám.

20.03.2023 5 z 5