tereza5492 tereza5492 komentáře u knih

☰ menu

Můj nacista Můj nacista Veronika Singh Tudor

Neví někdo kde bych sehnala jako eknihu ?
Děkuji

27.03.2022


Lokaj a já Lokaj a já Valerie Bowman

Milá historická romance kterou jsem přečetla za jedno odpoledne.

06.02.2022


Vojvoda z Montgomery Vojvoda z Montgomery Evie Dunmore

(SPOILER) Knihu jsem si chtěla přečíst už v originálu ale když jsem zjistila že má vyjít v češtině tak jsem si na ni počkala. A do knihy jsem se hned zamilovala. Z Annabell jsem byla na začátku trochu navážkách ale jak mile jsem ji začala poznávat tak jsem si ji zamilovala. Silná žena, bojující o práva žen. A Sebastian, co říct. Nejde ho nemít rád.

Tahle kniha mě naprosto pohltila, donutila mě číst jí až do tří do rána protože jsem potřebovala vědět jak to skončí. Ten trope zakázaná láska ve viktoriánské Anglii mě neskutečně bavil i když mě bylo chvílemi Sebastiána líto jak ho zarputile odmítala.
Zamlouvali se mi vedlejší postavy. Doufám že u nás vyjdou i pokračování i když asi si to přečtu v originále abych nemusela čekat na překlad.

Téma feminismu a sufražetek mě neskutečně bavil a také jak byl popsán Oxford s pohledu studenta nebo studentky.

Ale musím říct že královna mě vyloženě vytáčela. Možná jsem čekala trochu empatie.
( Jako například v knihách Valerie Bowmanové ) Scéna jak se opilý Sebastian baví z bratrem ke konci knihy, mi přišla strašně dojemná ale zároveň hrozně komická.

05.02.2022


Americká princezna Americká princezna Katharine McGee

(SPOILER) Dlouho jsem neměla takovou knižní kocovinu jako po této knize. Už od první kapitola jsem se od ní nemohla odtrhnout a přečetla jsem ji za jeden den. Hrozně jsem fandila Jeffovi a Nině a tím pádem mi šla Daphne strašně na nervy. ( Ale když jsem se na to podívala z její perspektivy tak jsem pochopila její pohnutky ) Ale co jsem fakt nemohla překousnout bylo že Jeff víc věřil Daphne než svojí dlouholeté kamarádce a přítelkyni.
Ale jinak se mi kniha četla dobře byla návyková a líbila se mi Amerika jako monarchie. Ale jak už někdo psal taky si myslím že si ten rozhovor na konci Beatric s jejím otcem vyložila trochu jinak.

14.12.2021 3 z 5


Zoufalá volba Zoufalá volba Barbara Cartland

Kniha na jedno odpoledne která pohladí po duší, ale od autorky mám oblíbenější knihy.

14.12.2021 3 z 5