TadyTali TadyTali komentáře u knih

☰ menu

Směna Směna Anna Beata Háblová

Velmi krásná, něžná až zranitelná kniha. Hlavní hrdinka je někdo, koho bych nejspíš ve skutečném životě nemohla vystát. Myslím, že to, že se mi díky Anně Beatě podařilo nahlédnout do duše takové ženy, mě obohatilo. Knížka pro mě znamenala kromě estetického zážitku a socioekonomického zamyšlení i novou porci empatie se světem a za to moc děkuju. Doporučuju všem, kteří se spokojí s výborně obyčejným příběhem, kterých se odehrávají denně tisíce. Který je ale vyprávěný upřímným a inspirativním způsobem.

22.11.2023 5 z 5


Magistrála Magistrála Tim Postovit

Skutečná poezie, kterou mohl napsat jen skutečný básník.
Tim je básník. Jeden z těch, jaké naše poezie mívala v minulém století. Má místo srdce metronom a místo očí dveře. A v těch dveřích stojí a vítá svět takový, jaký je. A potom o něm píše básně, které jsou krásnější a zároveň opravdovější než svět samotný. Třebaže je to protimluv, stejně je to pravda.
Jako kdybyste jeli po magistrále v horkém odpoledni se staženými okýnky a trochu by vás pálily oči z výparů aut a zároveň byste hladili vzduch rukou vystrčenou ven.
Z každého obrazu, který potkáte, si zapamatujete jen zlomek. A ten zlomek vám připomene sestřičky na oddělení paliativní péče, připomene vám květinu, co zapouští kořen do Evropy a ruce, které se pouští rukou rodičů, aby se chopily jiných rukou. Ano, je to proud asociací, ale není jako žádný jiný, který jsem kdy četla.

15.08.2019 5 z 5