Stázka1808 Stázka1808 komentáře u knih

☰ menu

Třetí zahrada Třetí zahrada Sarah Parsley (p)

Třetí zahrada je prvotinou Sarah Parsley, jejíž styl mi není cizí. Proto mě nepřekvapilo, že kniha rychle plynula, text se četl dobře a místy byl usměvavý. K tomu všemu má i krásnou obálku a je to jedna z knih, kterou bych si koupila klidně jen proto, abych se na ni mohla dívat. Velmi se mi líbil prolog, po jehož přečetní jsem měla chuť číst dál. Kniha má zajímavý a velmi slibný příběh.
Byla jsem ale zklamaná tím, jak je kniha krátká. Myslím si, že mohla být dvakrát delší. Kdyby byly některé části více rozepsané, například pobyt Nelly v klášteře, postavy by nebyly tak ploché. V knize je mnoho postav s velkým potenciálem, ale bohužel na mě nepůsobily opravdově a nedokázala jsem často pochopit jejich chování. Mínus je taky anotace, po jejímž přečtení vlastně nemusíte číst první polovinu knihy. V textu mě taky občas rušily často se opakující slova.
Knihu ale hodnotím kladně, protože je napsaná opravdu skvěle a i přes nedostatky mě její čtení bavilo. Její koupi nelituji a rozhodně bych si koupila další autorčiny knihy.

01.11.2021 4 z 5


Letní kraťasy Letní kraťasy Šárka Hieková

I přes to, že nejsem cílová skupina, kniha se mi líbila.
V knize na vás čekají čtyři romantické povídky se špetkou humoru, každá povídka od jiné autorky. První dně povídky od Miriam Bláhové a Theresy Black se mi nečetly vůbec špatně. Obě měly něco do sebe a já bych je hodnotila jako lepší průměr. Nejvíce mě zklamala povídka od Jany Jánské. Ne proto, že by byla špatně napsaná, ale příběh se mi zdál nelogický. Navíc byla povídka zvláštně a rychle zakončená. Poslední povídka od Sarah Parsley se mi líbila ze všech nejvíce. Text se četl plynule a i jsem se u povídky upřímně zasmála. Postavy se mi zdály nejreálnější a dokázala jsem se do nich víc vcítit a vybudovat si k nim nějaký vztah.
Za mě jsou tedy Letní kraťasy fajn oddechovka, která neurazí. Navíc výtěžek jde na dobrou věc, což se mi moc líbí. :)

12.09.2021 4 z 5