Smarine Smarine komentáře u knih

☰ menu

Magie změny Magie změny Ilona Andrews

Jako vždy výborné. Kate s Curranem jsou úžasná dvojice, která se doplňuje, pořád to mezi jiskří a v jedné chvíli, kterou nebudu jmenovat, mě donutili i slzu ukápnout. Naštěstí všechno zase dobře dopadlo. Možná až moc rychle. A to je jediná vada na celé knížce - strašně rychle ukončené. Poslední kapitola plná akce skončí v tom nejlepším a najednou třístránkový epilog o týden později? To mě trochu zklamalo. Ale i tak plné hodnocení za výborný děj a za Kate a Currana :)

Pro pavla6491:
Jsem si jistá, že v nějakém díle bylo zmíněno, že se Jimovi Dali líbí a snad spolu i chodí, ale byla to jen krátká zmínka, že bych si musela všechno znovu přečíst, abych to našla. Ale určitě to tam bylo

01.06.2016 5 z 5


Danse Macabre Danse Macabre Laurell K. Hamilton

Po pěti letech jsem se vrátila ke čtení Anity a na jeden zátah přečetla 13 dílů, naposledy jsem skončila u devátého a myslím, že jsem minule udělala dobře.
Nemůžu říct, že by mi častý sex v knihách vadil, ale čeho je moc, toho je moc. V polovině Danse Macabre jsem knihu znechuceně odhodila a slíbila si, že další díl už číst nebudu. Stejně podle anglických recenzí u dalších (v Česku zatím nepřeložených) dílů není ani o co stát.
Číst pořád dokola o tom, jak je Anita nejmocnější a nejúžasnější a hned na další stránce RUP a Anitu přepadne ardeur a ona zase neví, co má dělat, a je totálně závislá na všech ostatních.
O Richardově žárlivosti a naštvanosti je škoda mluvit. Toho idiota měla Hamilton nechat zabít už v tom díle, kdy se objevil, byl by od něj klid. Pořád nechápu, jak ho může milovat, když už ji několikrát řekl, že je d*vka a zrůda. Možná pěkný chlap ale charakter?
A Nathaniel? Proboha, na to kde autorka přišla? Vážně nechápu, co na něm má Anita vidět, možná tak pěknou tvářičku (i když i o tom by se dalo pochybovat, vlasy dlouhé až po kotníky? U chlapa snad nejvíc asexuální věc), ale jinak docela manipulativní parchant. On s Richardem jsou nejméně sympatické postavy z celé série, a to mezi ně počítám všechny špatňáky.
Kdyby měly poslední díly aspoň nějaký děj, spolupráci s policií nebo Edwarda. Ten chlap mi vážně chybí. Nejspíš má autorka nějaké osobní problémy, které řeší sexem kdykoli a kdekoli a zapomíná, o čem tato série vůbec je. Teď můžu jen doufat, že aspoň sérii o Mery Gentry nepokazí, když sex je hlavním tématem už od začítku

25.05.2016 2 z 5