Sekersson Sekersson komentáře u knih

☰ menu

Tolkienův atlas Tolkienův atlas David Day

V podstatě souhlasím s komentářem od Galadwen. Kniha je sice krásně graficky zpracována, ale od atlasu bych čekal něco zcela jiného.
Dle některých zdejších komentářů jsem nabyl dojmu, že v knize převládají hlavně krásné mapy. Nicméně na 255ti stranách jsem jich našel asi patnáct a to ještě titěrných a nepodrobných.

10.02.2024 3 z 5


Encyklopedie zbraní Encyklopedie zbraní David Miller

V podstatě souhlasím s předchozím komentářem. Kniha je sice obsáhlá, ale má mnoho nedostatků. Autor je britské národnosti a zřejmě díky tomu mají největší prostor v této encyklopedii zbraně z Velké Británie a USA, což je myslím škoda, protože zřejmě díky tomu zde mnoho zásadních zbraní chybí a nebo je jim věnován jen minimální prostor.
Jako příklad uvedu absenci slavné CZ 75, která je zde uvedena pouze v nějaké švýcarské verzi. Také dlouhé vojenské pušky značky Mauser zde mají jen velmi chabé zastoupení.
Fotografie jsou v kolísavé a spíše horší kvalitě a některé jsou, s prominutím, vyloženě mizerné.
Nicméně pro všeobecný základní přehled je tato kniha dostačující.

09.07.2023 3 z 5


Pušky-Kulovnice-Brokovnice Pušky-Kulovnice-Brokovnice Olivier Achard

Kniha vhodná spíše pro dospívající mládež, která se začíná zajímat o střelné zbraně. Velice strohé základní informace, doplněné barevnými fotografiemi.

09.02.2023 2 z 5


Sběratel historických palných zbraní - Nábojové zadovky a revolvery Sběratel historických palných zbraní - Nábojové zadovky a revolvery Petr Litoš

Pěkně a přehledně napsaná kniha, která poskytne začínajícím sběratelům velice užitečné informace, rady a doporučení.

04.02.2023 4 z 5