Scifík Scifík komentáře u knih

☰ menu

Bitva o Corrin Bitva o Corrin Kevin J. Anderson

Kvalitní zakončení celé trilogie. Akce je méně, ale není divu, stroje jsou uzavřený na Corrinu, Titáni na Hessře. Je ale více místa pro jednotlivé postavy, sledujeme zárodky Kosmické Gildy, Sesterstva a Mentatů (o tom další trilogie), konec přátelství mezi Atreidy a Harkonneny, ale také vznik rodu Corrinů. Jsem rád, že Historie Duny vznikla. Pro fanoušky Duny potěšení z poznání kde a jak to všechno začalo a k čemu to vedlo.
Hurá na další trilogii - Školy Duny.

28.10.2017 4 z 5


Křížová výprava strojů Křížová výprava strojů Kevin J. Anderson

O jeden level nahoru oproti předchozímu dílu. Spousta akce, výborné postavy, konec super. 740 stran a najednou byl konec. Co bych vytknul, je desítky pravopisných chyb, ale radost z četby této knihy to naštěstí nekazí. Jenom se člověk diví, jak je možné tam toho tolik nasekat.
A díky Xaviere Harkonnene, že si se postaral o Iblise Ginja.

21.10.2016 5 z 5


Služebnický džihád Služebnický džihád Kevin J. Anderson

Potom, co jsem přečetl všech šest knih od Franka Herberta, jsem trochu váhal, jestli začít i s Dunami, které napsal jeho syn společně s Kevinem Andersonem. Nikdo přece nemůže psát jako Frank. Jenže touha dozvědět se o tomto písečném světě ještě víc, mě nedala spát. Řekl jsem si, že to zkusím od začátku - Historií Duny. Po několika prvních stránkách jsem pochopil, že není cesty zpátky a že z hřbetu písečného červa mě už jen tak někdo nedostane. 640 stran uteklo jako písek. Výborný vstup do historie. Sahám po dalším dílu.

05.06.2016 5 z 5