Sccion Sccion komentáře u knih

☰ menu

Panský klub Panský klub Daniel Kapča

V autorské předmluvě je zmíněna pro mě důležitá věc: Že kniha má za účel především pobavit. A to se daří. Je to velmi lehké čtení, které ubíhá samo.

Hlavní příběhová linie neurazí, nenadchne, ale slouží spíš jako nositel malých epizodek, ke kterým se často odbočuje a které jsou podle mě nejsilnější stránkou knihy. Vše je podpořeno detailními popisy, které sice možná nenechávají pracovat čtenářovu fantazii, ale představivost si přijde na své.

Hlavní motiv, kdy se globálním problémem světa stanou nerozkládající se těla mrtvých, což nutně vede k narušení úcty k zemřelým, celkovému poklesu společenské morálky a odrazu všeho toho kupříkladu na scéně kulturní a umělecké, funguje dobře. Na počátku knihy je tento problém jasně představen a pak se neopomíná čas od času připomenout. Je to fantaskní, bizarní a vlastně skutečně i zábavné.

Jediný čtenářský zádrhel jsem měl s postavami, ale nelze si stěžovat na jejich jednotvárnost. Celkově vzato, jakkoliv nemůžu říct, že bych byl fanouškem žánru, nemůžu opomenout, že u mě kniha uspěla přesně v tom, co si předsevzala.

13.08.2017 5 z 5