Saimon Saimon komentáře u knih

☰ menu

The Art of Kingdom Come: Deliverance The Art of Kingdom Come: Deliverance kolektiv autorů

Za mě bohužel docela zklamání. Na jednu stranu velice cením stylizaci celého artbooku a zároveň i úroveň jednotlivých artworků a koncept artů. Na druhou stranu je v knize pramálo přidané hodnoty v podobě informací o vývoji. Sice se člověk dozví historické detaily z tamní doby, ale osobně by mě spíše zajímalo, jak se k jednotlivým věcem došlo, mezi čím se vybíralo, co se muselo zahodit a proč, porovnání s realitou, různé zajímavosti, úskalí a strasti při vývoji této hry či designu jednotlivých sekcí apod.

Stejně tak v knize chybí poznámky autorů jednotlivých lokací či postav, klidně i problematika dubingu, jména autorů pod artworkem a podrobnější popisky návrhů - např. to, že se člověk dívá na návrh oblečení postavy dojde každému, ale lidi by mohlo zajímat, kolik se návrhů celkově vyrobilo, možná kolik se na tom strávilo času, kolik knih se muselo nastudovat atd.

Tu a tam nějakou zajímavost vyčíst lze, nicméně bych čekal hold všem vývojářům, kteří se na tom podíleli spolu s jejich myšlenkovými pochody napsané slovem a znázorněné obrazem. Artbook nemusí být jen o desítkách stránek s artworky, ale může to být i odkaz na hru a shrnutí toho co se dělo od začátku až do konce a co se hráč během hry nemůže dozvědět. Škoda, tak možná u druhého dílu :)

Mé hodnocení: ✰✰✰

18.04.2021