RoxanneMichelle RoxanneMichelle komentáře u knih

☰ menu

Pod maskou smích Pod maskou smích Jarmila Loukotková

Tuto knihu jsem četla dvakrát a neomrzela mne. Co na ní některým lidem vadilo? Maximálně autorčin styl psaní, který mně vyhovuje. Jinak děj, postavy, prostředí- všechno reálné a pokud se to někomu nelíbí... Dle mého byla ta doba taková, jak ji paní Loukotková popisuje. A jistě nejen podle mě. Nesplnila očekávání? A co jste čekali? Že tam budou padat zlaté husy z nebe?
Pokud toho neočekáváte moc- je to milá knížka, pusťte se do četby.

08.02.2017 5 z 5


Já nejsem neviditelná Já nejsem neviditelná Marcus Sedgwick

První co mne na této knize zaujalo byla určitě velmi povedená obálka. Jako další mne upoutal formát díla, já osobně jsem u jiných knih neviděla nebo jsem si ho nevšimla. I anotace se povedla, ale nezaujala mne.
K postavám samotným- Laureth mi místy připadala jako mladší, než by měla být. Její bratr a ta 'věc', jak to Laureth nazývá, o těch jsem si prvně myslela, že je to nerealistické, ale pak jsem se rozhodla to neřešit.
'Tátovy' poznámky v zápisníku se možná tvářily chytře, jenže je to něco, co si může člověk najít kdykoliv na wikipedii.
Jinak je děj poutavý a já jsem knihu skutečně neodložila na déle než půl hodiny. I když jsem místy pochybovala, jestli je to všechno vůbec reálné.

07.02.2017 4 z 5


Lea Lea Pascal Mercier (p)

Mně osobně přišla knížka pěkně napsaná. Autor má velmi zajímavý styl psaní a občasné věty ve francouzštině a angličtině děj spíše ozvláštnily, než zkazily. Příběh je to poutavý, postavy se dle mého chovaly jako lidé a obálka krásná. Myslím, že není co víc dodat.

07.02.2017 5 z 5


Pobřeží Syrt Pobřeží Syrt Julien Gracq (p)

Knížka je to pěkná, ale přímé řeči a zápletek by mělo být více. Souhlasím s tím, že popis je napsaný brilantně, jak napsal honajz ve svém komentáři. Jenže je ho tam trochu moc. Také jsem přemýšlela nad tím, jestli všechny postavy v tomto příběhu musí mluvit slušně nebo v metaforách. Pravděpodobně musí, ale alespoň posádka by mohla mluvit více nespisovně.

06.02.2017 4 z 5