Já nejsem neviditelná

Já nejsem neviditelná https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230870/bmid_ja-nejsem-neviditelna-1w2-230870.jpg 4 191 41

Otec Laureth Peakové ji naučil sledovat opakující se události, vzory a čísla - což je něco, pro co má jeho dcera mimořádné nadání. Její tajemství? Je slepá. Pak se ovšem její táta ztratí, Laureth popadne svého sedmiletého brášku a vydá se vstříc záhadě, která je dovede až do New Yorku. V tomhle velkoměstě je její dovednost vysledovat šokující a občas nebezpečné spojitosti dovede do světa plného temnoty. Dokáže zachránit svého tátu i sebe? Já nejsem neviditelná je spletitá skládačka o tom, že nic se neděje jen tak pro nic za nic a náhoda neexistuje. Třináctý román Marcuse Sedgwicka, který nedáte z ruky až do poslední stránky.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

She Is Not Invisible , 2013


více info...

Přidat komentář

werick
30.12.2022 3 z 5

Musím se přiznat, že se mi knížka příliš nelíbila. V podstatě zajímavé bylo jen to, jak slepá dívka letí do NY hledat svého otce, zápletka nebyla nic moc a filosofické pasáže mě vůbec nebavily číst. Konec vzbudí zvědavost, jak to vlastně dopadne, ale to je tak vše.

andulka767
20.08.2022 1 z 5

Kniha mě velmi zklamala. Přišlo mi, že se snažila být filosofická, ale spíše to nedávalo smysl a mám pocit, že autor zapomněl na pointu. Možná to někoho nadchne, ale za mě je určitě mnoho jiných knih, kterým se spíše vyplatí věnovat čas.


hellena1523
30.12.2019 2 z 5

Čekala jsem víc, tohle bylo zklamání.

asodomkova
29.12.2018 5 z 5

Kniha se mi strašně moc líbila, přitom, ale děj byl hrozně jednoduchý a zápletka vlastně taková nic moc. Myslím, že mě zaujalo něco jiného. Ten popis z pohledu nevidomé dívky. Přesně tohle, to je moje. Bylo nádherně uchopeno, jak vlastně dívka prochází jak obyčejným tak i neobyčejným dnem.

Knihomolka10942
17.08.2018 4 z 5

Z této knížky mám hrozně zvláštní pocit... Přijde mi, že děj je opravdu jednoduchý a zápletka není až tak zapletená, ale stejně se mi knížka líbila. Moc se mi líbí nápad že příběh "píše" nevidomá dívka, to dává knížce zase jinou atmosféru. Také se mi líbily i ty menší zvláštnosti, jako třeba Benjemin a jeho schopnosti. Jinak musím pochválit i název knížky - přijde mi opravdu trefný a obálku knihy, ta je moc hezká.

Lucka10
24.05.2018 5 z 5

Absolutně úžasná knížka, která vás chytne a už jí z nedáte z ruky. Tato kniha, ale není pro ty co čtou jen tak. Nad touhle knížkou, obzvláště nad zápiskami z Černé knížky, je potřeba přemýšlet a ne je jen tak rychle přečíst a konec. Zápletka nebyla tak úžasná, ale ty zápisky byli fakt super. Donutí vás to přemýšlet nad celým životem a vesmírem, nad lidmi a zvířaty, nad nadějí, láskou a vírou. Knihu doporučuji pouze starším čtenářům. Mladší nemají šanci pochopit zápisky a proto má kniha tak nehezké hodnocení♡

Mymadworld
23.05.2018

Narozdíl od ostatních tady sem autorův styl psaní pochopila,ale vadilo mi to,že autor zřejmě zamýšlel nějakou 'zápletku',ale celé to byl jeden velký nesmysl,knížka se díky bohu četla rychle,ale jinak mě nijak nezaujala.

Akženka
08.04.2018 4 z 5

Úplně mi proplula pod rukama. Příběh byl zajímavý takže jsem jí měla přečtenou během chvilky.

alka1
15.01.2018 1 z 5

Pro mě nepochopitelný děj, příliš složitá zápletka. Deník jsem nechápala a nepochopila. Nevidomá dívka - fajn téma, ale proč s takovou zápletkou? Nevím, jak to vnímají dospívající čtenáři, se na to mohou dívat jinak než dospělák.

GraceC
13.01.2018 1 z 5

Tenhle příběh mě na první pohled opravdu zaujal. Pustila jsem se do něj plna očekávání a zájmu. Problém však nastal velice brzy. Autor psal a psal a vše se na první pohled zdálo opravdu dobré. Teda pokud nebereme v potaz, že to nedávalo smysl. Vše se zdálo být tak hluboké, k zamyšlení, jako by věty sdělovaly něco opravdu moudrého, ale když se nad tím člověk alespoň pár vteřin zamyslel, zjistil, že to nedává smysl. Kniha mě zklamala. Námět mohl být opravdu skvěle zpracován. Teda kdyby měl jiného autora. Mrzelo mě, že tam nebyly více vyjádřeny pocity a život nevidomých a celkově se příběh ubíral směrem, který bych rozhodně nepovažovala za jednu z lepších voleb.

SábaLišková
06.09.2017 3 z 5

Podle mě je to složitější kniha a člověk musí dávat pozor co čte,jinak se v tom ztratí.

Elen telemna
06.07.2017 4 z 5

Zajímavá knížka, ale čekala jsem "trochu" něco jiného.
Líbila se mi hlavní hrdinka, zaujalo mě to, že je slepá, a začala jsem se díky ní dívat na svět trochu jinak. Také se mi líbily spousty zajímavých myšlenek a úvah.
Avšak byla jsem zklamaná z hlavního děje a atmosféry celé knihy. Autorův styl psaní mě trochu zaskočil, a tak mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala. Co se týče děje, působil na mě až moc temně a neuvěřitelně. Konec mi přišel trochu urychlený a odbytý.
Celkově se mi knížka líbila, avšak čekala jsem od ní něco víc. Čekala jsem něco, co mě přiblíží k životu nevidomým. Něco, co mě donutí začít o světě uvažovat jinak. Proto jsem byla napínavým a čtivým příběhem trochu zklamaná...

Yulie
17.03.2017 4 z 5

Téma této knihy i kniha celkově mi příjde velmi zajímavá... Líbí se mi velmi hluboké otázky, o kterých zrovna nepřemýšlíme každý den. A díky SLEPÉ hlavní hrdince začneme na svět pohlížet z jiného úhlu. Pro mě je to ovšem kniha, kterou si jednou přečtu a už se k ní nevrátím i když si jí budu moc dobře pamatovat. Přes nepatrné drobnosti je to skvělá kniha.
JY

RoxanneMichelle
07.02.2017 4 z 5

První co mne na této knize zaujalo byla určitě velmi povedená obálka. Jako další mne upoutal formát díla, já osobně jsem u jiných knih neviděla nebo jsem si ho nevšimla. I anotace se povedla, ale nezaujala mne.
K postavám samotným- Laureth mi místy připadala jako mladší, než by měla být. Její bratr a ta 'věc', jak to Laureth nazývá, o těch jsem si prvně myslela, že je to nerealistické, ale pak jsem se rozhodla to neřešit.
'Tátovy' poznámky v zápisníku se možná tvářily chytře, jenže je to něco, co si může člověk najít kdykoliv na wikipedii.
Jinak je děj poutavý a já jsem knihu skutečně neodložila na déle než půl hodiny. I když jsem místy pochybovala, jestli je to všechno vůbec reálné.

BetyN.
16.01.2017 2 z 5

Knihu jsem měla přečtenou za jeden víkend. Čte se velmi, velmi rychle. Více času vám nezabere.
Je to hodně oddychové čtení, ale zároveň tam jsou složitější myšlenky. Děj byl velmi jednoduchý. Moc se mi líbil námět, ale bylo tam málo akce. Konec také nic moc. Příjemné čtení na odpočinek, nic víc, nic míň.

kalinkacz
03.09.2016 1 z 5

O čem to jako bylo? Tak jednoduchý děj už jsem dlouho nezažila... Ano, kniha byla celkem čtivá, ale námět nudný, neoriginální a nikterak gradující... Bohužel jediným pozitivem je krásná obálka... Vím s jistotou, že další knihu od tohoto autora číst nebudu...

TerraNova
11.08.2016 3 z 5

Anotace mě zaujala. Obálka mě zaujala. Začátek mě celkem bavil. Knihu jsem si v duchu rozdělila na části. Na ty, které mě baví a na ty, které ne.

Mezi části, co mě bavili, patří i právě začátek. To jak se snažila dostat se do letadla. Její mladší bráška a Stan byli taky super. Když Laureth vzpomínala na tátu. Vzpomněla si na to, co jí řekla máma, když se jí ptala, jestli se nebojí o tátu. A pak mi to nějak došlo a přestalo mě to bavit…

První věc, se kterou bych rozhodně do letadla nenastoupila. Laureth je slepá.
Druhá věc je to, že s sebou tahá desetiletého bratra, což bych měla ještě větší strach, než kdybych jela sama. Přijde mě to až nereálné. A pak mají zhruba den a půl na to, aby našli ztraceného otce, na místě, kde to neznají.

Co se mi na tom líbilo, bylo to, že Laureth svého tátu měla evidentně hodně ráda, že kvůli němu jela až do New Yorku. Což mi přišlo svým způsobem moc pěkné.
Taky mě na knize bavilo číst listy z otcova deníku. I když někdy jsem tomu až tak úplně nerozuměla, ale bylo to to nejzajímavější pro mě.
To, co mě nebavilo, bylo hledání. Když víte, že ho nakonec stejně najdou… Nevím, nějak mi přišlo, že je to zbytečně zdlouhavé. Prostě ho měli najít v tom hotelu a bylo by to lepší.

CrazyDuck15
21.05.2016 5 z 5

Knížka mě lákala už delší dobu, už jen proto, že jsem byla zvědavá, jak nám autor představí celý svět dospívající nevidomé dívky. Rozhodně oceňuji zajímavá jména, o které není v knize nouze, stejně jako celý nápad teorie koincidence. Uznávám, že ze začátku jsem si to slovo musela osvojit, abych neměla problém s jeho bezchybným čtením, ale o to zajímavější se pro mě kniha stala. Laureth je pro mě opravdu zvláštní a úžasná postava. Naprosto obdivuji její odhodlanost, která ji provází po celou dobu. Nejvíc jsem se zamilovala do jejího rozloučení s nově nabitým přítelem, kde velice jednoduše vysvětluje, jak to zvládá, přestože se narodila bez jednoho smyslu, který je pro ostatní velice důležitým. Vřele doporučuji!

bartosovic00
17.05.2016 4 z 5

Kniha se mi vážně moc líbila, i když byla o něčem trochu jiném, než jsem si podle anotace myslela. Obálka je velice povedená a formát knihy je menší, takže se všude vejde:)

i.love.books@
05.04.2016 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila