radaza radaza komentáře u knih

☰ menu

Otroci sexu Otroci sexu Jan Janula

Za mě literárně velmi slabá kniha, snažící se o autentičnost, která je velmi sporná. Opakující se jazyk v různých historkách často na hony vzdálený jazyku mládeže, střídající se osoby, to vše mě jen odpuzovalo. Korunou pro mě byla obhajoba Kulínského podle filosofie, když jsi na nezletilou moc hodný a milý, tak vlastně zneužívání nevadí nevadí. Podle autora zřejmě Kulínský dopředu věděl, , když se rozhodl přestoupit zákon, že to v těch dívkách žádné trauma nezanechá. A takže by to mohl vesele dělat, dokud by taková okolnost nenastala. Doufám, že se rozumbradové tohoto typu nevyskytují u soudů. Reakcí na jejich toleranci vůči deviantům jsou pak opačné extrémy typu Me Too.

02.12.2023 1 z 5


Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Pro mě tato knížka byla v 80.letech zjevení. Její absurdní humor byl lékem pro člověka žijícího v pozdní normalizaci. Četl jsem ji asi 10 x , druhé přečtení bylo nejlepší, poprvé člověk nepochytí spoustu vtipů. Zajímavé je čtení zdejších recenzí. K jedné musím podotknout, tato kniha opravdu není zlá, ostatně jako žádná z Hellerových knih.

11.06.2022 5 z 5


Mých tisíc životů Mých tisíc životů Jean-Paul Belmondo

Jak mám Belmonda moc rád a viděl jsem většinu jeho filmů , ta kniha se příliš nepovedla. V podstatě se člověk nedozví o moc víc, než seznam filmů, v kterých hrál a lidí kolem nich. Pár příhod z mládí....vše je suchopárné, chybí vtipné příhody. Asi se s kamarády hodně nasmál, když prováděli vylomeniny, ale vyprávět o tom neumí. Takže Belmondo herec ano, Belmondo vypravěč ne. Sympatie kvalitu knihy nespraví. Bohužel jsem knihu absolvoval jako audioknihu, kde se dá říct podobné - Krampol dabér ano, předčítač knihy ne.

12.04.2022 2 z 5