qasar qasar komentáře u knih

☰ menu

Má cesta II Má cesta II Alexej Ignaťjev

Pokračování prvního dílu.Všechny válečné zakázky prošly jeho rukama. Citroen vznikl díky výrobě šrapnelů pro Rusko. Z hraběte soudruhem.

19.05.2023 4 z 5


Má cesta Má cesta Alexej Ignaťjev

Narodil se se stříbrnou lžičkou v puse. V 10 mu otec řekl ,že je slabší a poslal ho do armádního učiliště. Dril a šikana ,šlechtic - nešlechtic. Později páže carevny.Ve školách nejlepší z ročníku . Škola generálního štábu-tisíce přihlášených,cca 400 přijatých, 40-50 ročně dokončilo. Rusko japonská válka ,katastrofa o které se moc nepíše,kromě bitvy u Cušimy. Rozčarování po návratu .Vojenský přidělenec v severských státech a nakonec ve Francii. Zajímavé je ,že diplomaté někde braly tak nízké mzdy a musely se dotovat z vlastních peněz. Kniha končí 1 sv.válkou. Stojí za přečtení.

22.02.2023 4 z 5


Jitro kouzelníků Jitro kouzelníků Jacques Bergier

Četl jsem ji poprvé tak před 30 lety,potom ještě několikrát. Možná,že dodnes na toto téma nevyšlo nic lepšího.

12.02.2023 5 z 5


Jiné dějiny Římského impéria Jiné dějiny Římského impéria Alexandr Tamanskij

Opravdu netradiční výklad historie. Zvláštní, ale v celku logické. Proluka ve stavebních technologiích je opravdu zarážející. Staré mapy asi studuje málokdo, ale ukazují , že kde co nesedí. Nová kanalizace pod základy domů v Pompejích , samotné město na mapách z 16. století.

12.02.2023 4 z 5


Kdo se bojí Smrti? Kdo se bojí Smrti? Jan van Helsing (p)

Zajímavé téma, působí jaksi nedokončeně, určitě to chtělo ještě pár stran. Autor je pašák ,jemuž i smrt jakoby podlézá a neustále ho chválí. Smrt jako entita přivádějící a odvádějící duše změnou jejich frekvence se dá pochopit .Vysvětlení boha (prvotního zdroje) a jeho fungování jsem moc nepobral (časem se osobně přesvědčím). Stojí za přečtení , těžko říct, jestli i za koupení.

16.12.2022 4 z 5


Bůh synergie Bůh synergie Jiří Šifrin

Tolik zdrojů jsem snad v žádné jiné knize nezaznamenal. 450 stran a k tomu přes 900 odkazů a vysvětlivek . Menší písmo ,v normálním by to určitě bylo 600+ stránek. Vyhraněné hodnocení čtenářů , super-odpad a v podstatě nic mezi tím. Osobně dávám super, tak má vypadat literatura faktu.

22.06.2021 5 z 5


Černý obelisk Černý obelisk Erich Maria Remarque (p)

Velmi zajímavá kniha,skoro na indexu .Hyper inflace vlastně není ,nebyla a nebude.Po odečtení romantiky ,lásky ..,zůstane zoufalství ,hlad,a hlavně beznaděj.Slovy klasika EMR,flaška šampusu stojí tolik jako měsíční důchod těžkého válečného invalidy (lidí bez rukou a nohou,klidně všech),činžák stojí 100 US $.

02.06.2020 5 z 5