pp77 pp77 komentáře u knih

☰ menu

Svět ledu a ohně Svět ledu a ohně George R. R. Martin

Vzhledem k pořizovací ceně knihy jsem s její koupí dlouho váhala. Nakonec jsem neodolala a nelituji. Kniha je nádherně zpracovaná, plná informací a je doplněna překrásnými ilustracemi. Rozhodně nesmí chybět v knihovně žádného fanouška světa ledu a ohně.

30.04.2015 5 z 5


Dalecká generace Dalecká generace Nicholas Briggs

Kniha má rozhodně zajímavý děj a dalekové do Doktorova svět prostě patří. Občas mi zde ale chyběly charakteristické rysy jedenáctého doktora (které byly v předchozí knize zvládnuté na jedničku), knižní doktor byl na můj vkus trochu moc vážný. Na rozdíl od předchozí knihy zde ale musím pochválit překlad.
Dalecká generace určitě stojí za přečtení a už se nemůžu dočkat dalších dílů.

16.03.2015 4 z 5


Závoj smutku Závoj smutku Tommy Donbavand

Po dočtení knížky jsem byla příjemně překvapená. Doktor se choval jako doktor, zápletka byla zajímavá a neokoukaná, i když některé pasáže už byly trochu přehnané, celkově to prostě vypadalo dobře a bylo to vtipné. Myslím si, že Závoj smutku by neměl chybět v knihovně žádného doktorova fanouška.

Jediné chyby bych viděla v překladu - nevidím důvod, proč by se měly počešťovat jména (to navíc jen napůl) a vyloženě mi vadil výraz "sonáč". To jsou ale jen detaily, na hodnocení knihy to nic nemění.

12.11.2014 5 z 5