pooh pooh komentáře u knih

☰ menu

Miluj sám sebe, ale s kondomem Miluj sám sebe, ale s kondomem Jiří X. Doležal

Překvapilo, jak čtivé tyto sci-fi povídky jsou. Sice trochu naivní volba jmen postav a nekomplikované pointy, ale četlo se to dobře. Některé povídky jsou trochu znepokojivé politické horory.
Dávám 5/5, protože těch 80 % si to zaslouží.

22.04.2024 5 z 5


Srandokaps 43 Sexuální harašení Srandokaps 43 Sexuální harašení kolektiv autorů

Pár vtipů dobrých, ale většinou ani ne. Pár hezkých nebo vtipných kreslených se také najde.

01.12.2023 3 z 5


Motýl pro tebe Motýl pro tebe Milena Lukešová

Kniha je krásná, je to 15 krátkých příběhů malé Lucie. Příběhy nejsou graficky rozděleny a tak to mate, zvlášť když mají podobné téma, ale pokud se čte každý příběh zvlášť, je to kouzelné pozorování dětského světa.

11.11.2023 5 z 5


Lidová mluva na Šumavě a v Pošumaví Lidová mluva na Šumavě a v Pošumaví František Kadoch

Milé setkání se slovy, které člověk už dlouho neslyšel a také s těmi, které se skutečně v regionu používají. Některá slova bych tipoval regionálně jinam, ale třeba jsou široce používaná. Knize by prospělo, kdyby tam nebyly duplicity, což by vyniklo, kdyby byla slova řazena podle abecedy, což je nějaké nesystematické.

30.10.2023 4 z 5


Hvězdolet Vltava Hvězdolet Vltava Tomáš Lipner

Výborně napsaná kniha, která se dobře čte, a přes značný rozsah je vám na konci líto, že končí. Budu doufat v pokračování.
Jak psal již někdo přede mnou, potěší každého trekkieho.

29.08.2023 5 z 5


Tři bílé karafiáty Tři bílé karafiáty Wladyslaw Jarnicki

Nejdřív jsem si říkal, že je to docela dobře napsané, ale část, která se odehrávala na straně nepřátelské rozvědky mě definitivně odradila. Nepřátelský velitel byl vykreslen jako zkažený, zneužívající své agenty. Navíc neměli jména, ale jen kódy WIS-..., takže se v tom docela těžko orientovalo. Odloženo v polovině, začala vynikat plytkost příběhu.

21.02.2023 2 z 5


Teď už to vím...Možné je  všechno Teď už to vím...Možné je všechno Lucie Bílá

Mile mě překvapilo, jak čtivě své paměti napsala. Místy intimní a překvapivě otevřené. Původně jsem si chtěl jen prohlédnout fotky, ale po několika stránkách jsem ji nemohl odložit a druhý večer byla dočtená.

19.02.2023 5 z 5