PlusOne PlusOne komentáře u knih

☰ menu

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Jedna ze slabších knih tohoto jinak vynikajícího autora. Zakoupil jsem (a přečetl) asi před deseti lety, přečetl, a nijak mě tehdy nenadchla. Po dlouhé odmlce jsem se k ní letos vrátil, a působí na mě o něco líp, možná jsem k ní potřeboval dozrát, nevím...ale baví mě každopádně víc. I tak ale doporučím jen opravdu skalním fanouškům SK.

03.02.2021 3 z 5


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

MamaKnihomolka - ano, děj se odehrává ve stejném městečku, jako Cujo, je zmíněna postava šerifa George Bannermana, který tehdy celou záležitost vyšetřoval. On se Castle Rock (nebo jeho postavy) ostatně mihne např. i v románu Mrtvá zóna, odehrává se tam jedna ze stěžejních kapitol, a kromě už zmíněného George Bannermana se tam objeví i Frank Dodd, o kterém je v Nezbytných věcech taky zmínka. To mám na Kingovi rád - tyhle "easter eggy" :-)

03.02.2021


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

První kniha, kterou jsem od Kinga četl, a dodneška jedna z mých jeho nejoblíbenějších. Děj, který se ze začátku trochu táhne, postupně dostává grády, jak se do kolotoče "nákupů" zapojují další a další občané Castle Rocku.. román byl zfilmován, u nás šel pod názvem "Obchodník s hrůzou", ale za vidění ani nestojí - krom skvělého výběru představitele pana Gaunta (Max von Sydow) ničím světoborným neoplývá, příběhu z knihy se drží místy spíš sporadicky (některé postavy úplně chybějí), a pokud jej uvidí někdo, kdo knihu nezná, asi se mu nebude ani líbit - to, že je to nízkorozpočtová záležitost, z filmu přímo čiší.

03.02.2021


Plošina Plošina Roger Levy

(SPOILER) Kniha není špatná, je zasazená do celkem zajímavého prostředí, ale až teprve někde kolem strany 400 (ze 450..) se dozvíte, jak spolu ty dva příběhy vlastně souvisejí...rozdělení dějových linek z pohledu různých osob je určitě plus, nikde jsem nenarazil na výraznější zaškobrtnutí nebo nelogičnost, která by bila do očí.
Trošku mě zklamalo ono proklamované hlasování o osudech na sociální síti - o to se děj jen lehce otře, a na nic to ve finále nemá vliv. V momentě, kdy se dozvíte souvislost mezi dějovými linkami, si dokážete dovodit i konec, který se v tu chvíli stane slušně předvídatelným. Nejde o brutální dějové zvraty, prostě je to jediné možné logické zakončení.
Ale celkově až na roztahaný začátek dobré, pokud knize dáte šanci, a nedáte se odradit ze začátku chaotickými postavami, začne to celé časem dávat smysl.

01.02.2021