P3259 P3259 komentáře u knih

☰ menu

BARF - Krmení psa přirozenou stravou BARF - Krmení psa přirozenou stravou Kateřina Novosádová

Kniha nabízí základní vhled do tématiky krmení psů čerstvou stravou, tzv. BARF. Jasně, rozumně a srozumitelným způsobem argumentuje pro barfování, které respektuje základní potřeby psů a je pro ně jednoznačně nejpřirozenějším způsobem krmení. Kniha zároveň maže rozšířené obavy týkající se komplikovanosti a náročnosti barfu a ukazuje, že to celé není vůbec žádná velká věda, dodržuje-li člověk určitá pravidla. Kniha otevře oči všem pejskařům a přinejmenším je přivede k zamyšlení nad tím, jestli jsou komerční průmyslová krmiva pro jejich čtyřnohé přátele opravdu skutečně vhodnou volbou.
Kniha obsahuje praktické rady a recepty a jejím vhodným doplněním jsou další dvě knihy autorky - otázky a odpovědi a kniha receptů.

14.09.2020 5 z 5


Jdu s hlavou vztyčenou Jdu s hlavou vztyčenou Daniel Anýž

Socialistka zabita stalinisty. Kniha, která vyšla k sedmdesátému výročí justiční vraždy Milady Horákové, se nevěnuje příliš procesu samotnému. Ten je, snad, alespoň v hrubých rysech znám a uložen v podvědomí široké veřejnosti. Kniha nabízí vhled do Miladiny rodiny, popisuje události, které vedly k odloučení jejích jednotlivých členů během druhé světové války a následně po roce 1948 pod nadvládou komunistické strany. Ačkoliv kniha samotný proces nerozebírá, čtenáře určitě vezme za srdce to, jaká strašlivá nesprávnost byla vůči Miladě vykonána. Pocítí křivdu a bolest. A to v důsledku čtení těch milých a hezkých řádků, vzpomínek a osobní korespondence, které žena dokáže sdělit svému muži a své dcerce. Kniha je to velmi čtivá. Je velmi důležité, že tímto způsobem byla část vzpomínek Jany Kanské zvěčněna a odkaz Milady Horákové jako pracovité, odhodlané ženy s velkým srdcem, milující mámy a velké socialistky, která pro své přesvědčení, hodnoty a ideály, zaplatí daň nejvyšší, je tu s námi stále přítomen. A měl by být připomínán.

11.08.2020 5 z 5


Jez a běhej Jez a běhej Scott Jurek

Jez a běhej je životopisná kniha ultramaratonského běžce a zároveň člověka, který praktikuje celistvou rostlinnou stravu. Mimo líčené příběhy, které si Scott během své kariéry a osobního života prožil, kniha okrajově nabízí také jeho náhledy na svět, přesvědčení a důvěru ve veganství. Je to motivační kniha vhodná nejen pro vegany a milovníky běhu, ale i pro všechny běžné lidi, které to kouskem ducha k těmto tématům jakkoli přitahuje. Na konci každé kapitoly Scott poskytuje základní rady a tipy pro běžce a několik receptů na skvělé veganské pokrmy.

30.07.2020 4 z 5