Nikies Nikies komentáře u knih

☰ menu

Ejhle člověk Ejhle člověk Karel Houba

Kniha se skládá z krátkých povídek, podle mě o není moc odpočinkové čtení, zvlášť pokud jste sensitivní osobnost. Povídky v knize jsou ze života, podle mě jim to dává určitou hloubku, působí na mě depresivně, ale takovým smířlivým způsobem, že "tohle je život". Ale zas tak dychtivě jsem knihu nečetla, možná kvůli tomu pocitu apatie, který díky ní zakouším, nebo je zkrátka víc nudná... proto dávám 3 hvězdy

03.02.2021 3 z 5


Den jako stvořený pro vážnou známost Den jako stvořený pro vážnou známost Zdena Frýbová

Skvělá, někdy se autorka na můj vkus až moc rozepisuje, ale je to kniha, po které ještě někdy určitě sáhnu. Upřímná, má hloubku a zároveň vás i pobaví.

03.02.2021 5 z 5


Ptáci na zemi a ryby ve vodách Ptáci na zemi a ryby ve vodách Alžběta Šerberová

Kniha se čte poměrně hezky, našla jsem v ní několik zajímavých úvah o životě, určitě se nejedná o plytké dílo, ale abych pravdu řekla hlavní postava Kateřiny Rybářové mi nebyla příliš sympatická a celý příběh byl zakončen otevřeně, což mi u téhle knihy taktéž nesedlo. Ale zajímavá četba to je. Pokud máte taky rádi "popisy každodenního života", tak by se Vám mohla líbit.

03.02.2021 3 z 5


Milenci a vrazi Milenci a vrazi Vladimír Páral

Tahle knížka mi přišla z tří čtvrtin nudná, ale myslím, že některé pasáže byly zajímavé a dokonce jsem o příběhu přemýšlela. Je to takové spíš odpočinkové čtení.

18.12.2013 4 z 5