ms007 ms007 komentáře u knih

☰ menu

Válečná smršť Válečná smršť Victoria Aveyard

Děj:
Potom co Cal zradil Mare. Tak Mare vede revoluci proti Mavenově vládě aby osvobodila všechny rudé a novokrevné. Jelikož však musí stát oproti moc velké přesile tak je nucena spojit se s stříbrnými povstalci (Králem Riftu a Babičkou Cala ).Mare Barrowová známá jako tvář revoluce letí do Monfortu s Evangelinou Samos ,Calem Calorem ,Dianou Farley a velvyslancem Davidsonem. Tam probírají průběh války proti Mavenovy. Později Mavenovy spojenci(královna iris) Mavena vzdají jako rukojmí šarlatové hlídce, která revoluci započala.Ke konci se však vede válka proti královně Idris ,která válku prohraje. Kniha skončí se slovy -Já se vrátím.





Charakteristika: Mare Barrowová neboli blýskající holčička ,si tuto přezdívku vysloužila díky její schopnosti ovládání hromu a blesků. Je známa svou mazaností a vychytralostí. Je sebevědomá a jde za svým cílem. Má světle hnědé vlasy prokvetlé stříbrem neboli říční hnědá a oči barvy roztaveného bronzu. Má šlachovité tělo nízké postavy.



Dle mého názoru to byla jedna z nejlepších knížek , kterou jsem kdy četla .Přestože byla fantasy tak byla neuvěřitelně realistická a zcela jsem se do knihy vžila.

30.09.2019


Válka proti superkrávám Válka proti superkrávám A. Audhild Solberg

Anne Bee je dvanáctiletá holka ,která se nedokáže začlenit.I když je Anne Bee okolím neoblíbená ,obzvláště teda od Thei, Ronyi a Širin , tak má kuráž všem odporovat.
Anne Bee je chytrá, vtipná a krásně zpívá , ale není moc lidí, kteří si toho doopravdy váží.
Mezi těch pár vyjímek, ale patří její nejlepší kamarád Nils, který jí pomáhá obstát každý den.
Anne Bee je albínka se silnými brýlemi, kvůli tomu s ní nějaká část lidí od ní ze školy nemluví.
I když má Anne Bee mnoho talentů tak to nikoho nezajímá a nebo s tím i opovrhuje.
Většinou se Anne Bee cítí uzkostlivě, nejen z toho že s ní lidé opovrhují a nebo ignorují , ale ještě se přidá to , že si ji tři nejpopulárnější holky ze školy vybrali jako terč k jejich vtípkům.

07.03.2019