Válka proti superkrávám
kniha od: A. Audhild Solberg
KoupitKoupit eknihu
Být jiný není žádná sranda. Anne Bea o tom ví svoje. Seznamte se s Anne Beou — je jí dvanáct, umí skvěle počítat, má vynikající smysl pro humor. A zároveň je ze všech sedmáků skoro nejmíň oblíbená. Albínka s bílými vlasy, bledou pletí a špatným zrakem zkrátka nezapadá. Nejenže v jednom kuse naráží do lavic, na chodbě musí snášet pohrdavé pohledy svých spolužáků a je na světelné roky vzdálená šanci, že si jí Magnus někdy všimne. Navíc — dva týdny před nejdůležitější podzimní událostí na škole si ji vezmou na mušku nejnamyšlenější holky ze třídy. Kdyby neměla kamaráda Nilse, život by byl absolutně nesnesitelný. Anne Beu i Nilse si prostě zamilujete. Superkrávy Theu, Ronju a Širin začnete svorně nesnášet. Budete se smát a brečet zároveň. Zaručeně. A rozhodně, rozhodně budete fandit Magnusově kapele Fak Jastin i tajemným Dark Horse. Souboj talentů začíná!...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279636/big_valka-proti-superkravam-cE3-279636.jpg 4.276Superkrávy 1.
Žánr:
Literatura světová, Dívčí romány
Vydáno: 2016, Host
Kampen mot superbitchene, 2014
Komentáře (29)
Kniha Válka proti superkrávám

Krásná knížka (。•̀ᴗ-)✧. Nedalo se od ní odtrhnout takže jsem jí měla přečtenou za necelé dva dny! Chystám se číst druhý díl.

Pribeh dívky, která je šikanovaná kvuli vrozenému albinismu. Ješte ze má Nilse!
Kdyby ji ty povedené superkrávy lépe poznaly, zjistily by, ze Anne Bea má ohromný smysl pro humor a ze je to vlastne bezva kamarádka.
Jen v druhém díle mi na ní neco nesedelo.
Ale první i tretí - :-0 - bomba.
XD

Tuhle knížku jsem četla v období kdy mě moje spolužačky šikanovaly a Anne na tom byla podobně. Hlavní hrdinku jsem si hned oblíbila a sžila se s ní. Také její láska ke klukovi, kterého nikdy nezíská byla naivní jako ta moje. Moc doporučuji.

Dvanáctiletá Anne Bea chodí do 7. třídy. Je jedna z těch lidí,kterým se ostatní smějí, jelikož jsou "jiní". Anne Bea totiž trpí albinismem, což znamená, že má téměř bílé vlasy a hodně světlou pleť. Také hodně špatně vidí, proto musí nosit tlusté brýle. Je veselá, chytrá a krásně zpívá. Je ovšem stydlivá a moc se neprojevuje, tudíž na to ostatní často zapomínají a koukají jen na to jak vypadá. Nejhorší ze všech jsou však tři "superkrávy" Thea, Ronja a Širin. Často se jí smějí a ponižují ji. To se pak Anne Bee sevře hrdlo a nemůže mluvit, protože je z toho hodně smutná. Naštěstí má hodnou rodinu, která ji má ráda a skvělého kamaráda Nilse se kterým se vždy zasměje. Přesto je pro Anne Bea těžké se s posměchem vyrovnat. Prokáže ale odvahu, když se ponižování od They, Ronji a Širin dokáže postavit.

Anne Bea chodí do sedmé třídy a je hrdinkou knihy Války proti superkrávám. Je to ošklivá albínka, kterou ostatní nemají rádi. S vyjímkou Nilse a Anebíniny rodiny. Nils sice taky není zrovna populární, spíš se o něm dá říct, že je trasořitka, ale jako kamarád musí být skvělý. Ani Anne není špatná, jen si to ostatní, myslí. Vlastně je velice chápavá a upřímná. Jen ona si o sobě občas myslí, že je jediná, která může mít problémy. A přitom jsou i mnohem horší věci než albinismus. Anne navíc umí úžasně zpívat, ale sama nemá dost sebevědomí, aby to ostatním dala najevo. Teta Mona a Nils, jí k tomu naštěstí pomohou. Společeně naplánují operaci Tacos, pomocí které ostatním předvedou, co v nich je. Ale hlavně se tak postaví největším superkrávám, které se Anne posmívají. Anebíny je mi líto, ale vzhled není to nejdůležitější. Ona je prostě jen vyjímečná a na tom není nic špatného. Když to pochopí, začne jí být o něco víc do zpěvu..

Anne Bea je dvanáctiletá holka, která chodí do sedmé třídy. Její život není lehký, protože se narodila jako albínka a k tomu ještě nosí silné brýle. Naneštěstí chodí do stejné třídy jako "superkrávy" Thea, Ronja a Širin. Ty se jí za její postižení (to, že je jiná) posmívají a šikanují ji. Kvůli tomu je Anne Bea hodně stydlivá a často ztrácí sebevědomí. Také trpí tím, že se jí lidé snaží pomoci, protože si myslí, že je slepá. Mimo třídu je to však bystrá, milá a sympatická dívka, která žádnou pomoc nepotřebuje a navíc má talent na zpěv. Lidé si však jejích dobrých stránek nevšimnou, protože na první pohled vnímají pouze to, že je odlišná. V jejím sebevědomí jí hodně pomáhá nejlepší kamarád Nils, před kterým nemá žádné tajnosti, a také její rodina. Možná i proto se odhodlá něco udělat s tím, že se jí ostatní posmívají a postavit se "superkrávám" na odpor. Rozhodne se, že vystoupí na školním souboji talentů a tím ukáže všem jednu ze svých nejlepších stránek, zpěv. Má pochybnosti, ale nakonec je přemůže její síla a zčásti i to, že miluje kluka z vedlejší třídy, Magnuse. Nakonec je se sebou moc spokojená, protože dokázala překonat sama svou vlastní stydlivost. Její odměna za vykonanou odvahu je, že jí Magnus nabídne, jestli nechce zpívat v jejich kapele.
Autor a jeho další knihy
2018 | ![]() |
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
Kniha Válka proti superkrávám je v
Právě čtených | 3x |
Přečtených | 111x |