Mračoun Mračoun komentáře u knih

☰ menu

Legenda aurea Legenda aurea Jacobus de Voragine

Nejedná se o lehké čtení pro každého. Ale tuto knihu ocení každý, kdo se chce dozvědět více o legendách spojených se světci a biblickými postavami. Je například vynikající pro porozumění výtvarného umění a použité symboliky.

13.01.2024 5 z 5


Chameleon v běhu staletí Chameleon v běhu staletí Eva Žilková

Zajímavá kniha, určená nejen pro milovníky chameleonů, najde své čtenáře i u zájemců o historii. Provádí nás čtivou formou s nádechem humoru od prvopočátků civilizace až do novověku. Dozvěděl jsem se z ní například nejen o trochu netradičním pohledu na viníka zhřešení Adama a Evy v ráji, ale i o mládí nedávno zesnulé královny Alžběty. Za tím vším samozřejmě hledejte chameleona.
Lehký styl by mohl budit zdání lehkovážných fabulací, ale opak je pravdou. Použité informace jsou solidní. Svědčí o tom seznam zdrojové literatury čítajcící 11 stran.

13.01.2024 5 z 5


Moře v plamenech Moře v plamenech Miloš Hubáček

Miloš Hubáček patří mezi autory, kteří dokáží velmi čtivou formou přiblížit problematiku, která může být čtenáři i velmi vzdálená. Poutavou formou nás v této knize zavádí do chladných vod mořáí a oceánů, mezi jednotlivými příběhy nás nejen informuje o geopolitických souvislostech, ale i o technických tajích válečných lodí.
Tuto knihu jsem přečetl jedním dechem a často se k ní vracel.

13.01.2024 5 z 5