Morton Morton komentáře u knih

☰ menu

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Má již 11. Kingova kniha, která ani omylem nezklamala. Ani jedna stránka pro mě nebyla nudná. Už od přečtení úvodní části knihy ( Letadlo a svišť ), jsem věděl že tohle bude ten příběh, který mě bude bavit od začátku až do konce. Sledovat rozklad lidské společnosti a životy lidí uvězněných v Kupoli je to nejlepší. Postavy jsou velice rozmanité od dětí až k výrobcům drog. Odkud se Kupole vzala nebo kdo za to vše může je spíše sekundární záležitost, která mě ani moc nezajímala. Konec a vysvětlení odkud se Kupole vzala opravdu není žádné velké bum, ale mně konec ani vysvětlení Kupole nijak nevadilo. Kniha mi hodně připomínala Nezbytné věci, ale tento příběh je 100x lepší.

11.01.2021 5 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Právě jsem knihu dočetl a musím říct, že to byla ohromná jízda. Když jsem knihu uviděl v knihovně byl jsem skeptický. Proč ? Abych se přiznal už ani nevím, ale i tak jsem si knihu nakonec vybral. Začal jsem tedy knihu číst a už po přečtení prvních třiceti stran jsem se do té knihy zamiloval. Strašně se mi líbilo, že začátek knihy se odehrával v Derry a že Jake potkal postavy z knihy To. Hlavní téma - záchrana Kennedyho mě až tak moc nezajímalo. Nejvíce se mi líbil popis Jakeova života v šedesátých letech. Konec mě šokoval, protože jsem si myslel, že to vše dopadne lépe, ale pravdou je, že konec je spíše smutný. Kniha si určitě zaslouží plný počet hvězd!

19.12.2020 5 z 5


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Musí se uznat, že tato kniha má opravdu zajímavý a jedinečný námět. Nejdříve se mi kniha líbila, velký počet postav mi nevadil, i když jsem byl někdy hodně zmatený o jaké postavě to vlastně čtu. Čím víc se, ale dostáváte ke konci tím horší a chaotičtější příběh je. A ten konec ? ( tím teď myslím zhruba posledních 10 stránek ) Naprostá blbost. Připadalo mi jakože si autor řekl: ,,No nic. Potřebuju tohle dokončit, tak tam hodím nějakej konec a snad to projde." Kniha si určitě pět hvězd nezaslouží, protože má víc chyb než jen špatný konec, ale i tak si kniha zaslouží 4 hvězdy.

14.12.2020 4 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

1) Příběh: Kniha je v podstatě dvě knihy v jednom. První část se zabývá rozpadem společnosti v důsledku epidemie. Valná většina lidí zemře na záhadný virus superchřipky aneb Kapitána Tripse . A hrstka imunních se začíná toulat vylidněným světem, aby našli více imunních lidí a zde se volně dostáváme k druhé části knihy, ve které jsou ,, ti dobří" povoláni k matce Abigail a ,,ti špatní" k Temnému muži a pomalu se dostáváme ke Kingovu klasickému boji mezi dobrem a zlem. Musím se přiznat, že jsem na začátku byl docela skeptický. Ale nakonec to fungovalo výborně!

2) Postavy jsou v této knize velice dobře napsány. K mým nejoblíbenějším patřila Frannie, Nick, Stu a Tom.

3) Konec: Je známo, že Stephen King moc neumí psát konce. Od konce jsem čekal trochu něco jiného. Čekal jsem nějaký epický souboj nebo tak něco, ale to se tak úplně nestalo.

4) Shrnutí: Kniha je naprosto unikátní svým spojením dvou témat. I přesto, že konec je spíše slabší, zaslouží si tato kniha 5 hvězdiček. Za mě kniha patří k autorovým nejlepším dílům.

30.11.2020 5 z 5