misha_015 misha_015 komentáře u knih

☰ menu

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Kniha byla napsána hodně syrově, bez důkladnějšího popisu prostředí a vlastně událostí obecně, jen jednoduché věty. Přečteno za dva dny, četlo se to rychle, ale osobně si myslím že takto zajímavé téma by si zasloužilo delší a podrobnější zpracování se zajímavějším dějem.

16.09.2022


Ztroskotání Ztroskotání Emily Bleeker

Jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec. Stále se v příběhu objevují věci které čtenáře překvapí a postupně se odhalují všechny souvislosti. Mohu jen doporučit.

15.09.2022


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Kniha se mi v některých úsecích četla lépe, v některých hůře. Autorka dokázala úžasným způsobem popsat Skotsko a jeho obyvatele před 200 lety a přiblížit nám tak zvyky tehdejší doby. Příběh Claire a Jamieho je romantický, plný vášně a odhodlání obětovat se jeden pro druhého. Je to zajímavé čtení, někdy trochu zbytečně protáhlé, ale ve výsledku skvělé.

15.09.2022


Hříšnice Hříšnice Petra Hammesfahr

Text je občas poněkud zmatený a dělá čtenáři větší obtíže pochopit jeho význam, nicméně kniha jako taková mě naprosto pohltila a bavila mě daleko více než film, který je oproti knize hodně osekaný. Děj je čtenáři postupně odhalován a skýtá tak mnoho překvapení a odhalení.

15.09.2022


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Skvělá kniha s překvapivým koncem a dějem, který vás naprosto pohltí.

15.09.2022