miroslava.okten miroslava.okten komentáře u knih

☰ menu

Svítání na poušti Svítání na poušti Waris Dirie

Kdo chce vědět, proč se přes veškerou snahu vyspělých zemí a humanitárních organizací nedaří některé věci v Somálsku posunout, měl by si bezpodmínečně přečíst pokračování Květu pouště. Upřímné rozhovory Waris s její rodinou, přesvědčování o lepší budoucnosti... Některé změny, i když jsou jednoznačně k lepšímu, uspíšit nelze. Navíc v místech, kde vládnou drogy, neexistují vyhlídky na lepší budoucnost.

03.08.2014 5 z 5


Hra o manželství Hra o manželství Jeffrey Eugenides

Hlavní hrdinka Madeleine je jako z jiného světa. Chvílemi jsem chtěla doporučuji autorovi, aby se jako muž nepokoušel psát o pocitech žen. Pak se na scéně objevil Mitchell a autorovi jsem celou tu věc s Madeleine odpustila. Skvěle propracovaná postava - Mitchell a jeho hledání smyslu života včetně cesty do Indie a dobrovolnické práce pro Matku Terezu. Naprosto úchvatné. Poslední z hlavních hrdinů - Leonard a jeho maniodeprese. Autor v knize velmi dobře zachytil nevyléčitelnou nemoc, o které se moc nemluví a ani neví v obecném povědomí.

03.08.2014 4 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Výtečné politické pozadí knihy. Zápletka do cca poloviny knihy poutavá. Nicméně cca v druhé polovině knihy jsem nejspíš ztratila smysl pro humor a čekala a čekala až do konce, zda-li ho znovu najdu. Nenašla jsem.

03.08.2014 3 z 5