Miriam20 Miriam20 komentáře u knih

☰ menu

Čtyři důvody pro zrušení televize Čtyři důvody pro zrušení televize Jerry Mander

TV nemám bezmála 20 let, tato kniha tomu určitě značně napomohla. V životě jsem se osobně setkala s důsledky působení současné TV na malé děti v průběhu nekolika let.Ty byly mnohem intenzivnější v negativním slova smyslu, než je v knize popsáno. Pravděpodobně to je způsobeno i větší dostupností techniky, vč.TV dětem a "vývojem" programů. Děsivé. Jsem ráda, že jsem se k té knize dostala už dávno, díky synovi a jeho doporučení. Doporučuji všem, především čerstvým rodičům.

06.12.2020 5 z 5


Odpojený muž Odpojený muž Philip Zimbardo

.. technika je dobrý sluha, ale špatný pán... ale že je situace až tak děsivá, to jsem opravdu vůbec netušila, nemluvě o důsledcích....šokující čtení...mělo by to být jako povinná četba pro všechny rodiče, sudenty ve školách atd atd....

06.12.2020 4 z 5


Normální šílenství Normální šílenství Jiří Pasz

Kdo z nás někdy nezažil sám, nebo u někoho ve svém okolí, podivné psychické stavy způsobené těžkou životní situaci, různými vlivy jako např. velkou zátěží, delším stresem apod.? Nárůst lidí s různými problémy a poruchami ve společnosti je strmý a je velmi těžké se v tomto ohledu orientovat. Tato úžasná publikace, která zde doposud chyběla, velmi srozumitelně, jasně a přehledně seznámí i laickou veřejnost jak si pomoci a co se s vzniklým problémem dá dělat. Nabízí konkrétní příběhy a rady osob žijících s nějakým psychickým problémem, odborné vysvětlení určité nemoci a také rady fundovaných odborníků. Objasňuje a destigmatizuje mnoho ve společnosti zakořeněných tabu o psychických nemocech a obtížích. Je užitečnou pomůckou pro všechny. Hranice mezi duševním zdravím a nemocí je totiž tenká jako vlásek. Velmi mne zaujala a doporučuji ji nejen těm, kdo se s problémem potýkají, ale i těm okolo. A taky těm, kdo chtějí o psychice a jejich záludnostech prostě jen vědět víc. Skvělé počtení a velký dík autorům za zpracování a přiblížení tohoto velmi náročného tématu široké veřejnosti....TLESKÁM :)

24.11.2020 5 z 5