Mereva Mereva komentáře u knih

☰ menu

Dvanáct archetypů v psychologické astrologii Dvanáct archetypů v psychologické astrologii Claus Riemann

Kniha je naprostá pecka. Přináší hlubší pochopení nejen jednotlivých znamení zvěrokruhu, ale také určitých fází života a našeho vývoje pomocí tradičních legend a příběhů.
Na druhou stranu vyžaduje alespoň nejzákladnější přehled, o co vlastně v astrologii jde, a osobně bych doporučila si předem zjistit svůj horoskop, klidně přes internet, ale především vědět, na čem jsem.
Každopádně je kniha přehledná, nechaotická a objasnění některých pojmů na zadních stranách je bezpochyby užitečné. Ráda se k ní budu vracet.

13.06.2022 5 z 5


Boj o Ameriku - Nečekané setkání Boj o Ameriku - Nečekané setkání Veronika Válková

(SPOILER) Po pravdě řečeno, moc nerozumím některým špatným recenzím. Je pravdou, že se zde neobjevují nějaké super-románové zápletky, ale kniha se spíš zaměřuje na popis situace a denního života ve francouzských koloniích, o čemž jsem spoustu věcí nevěděla. Nejvíc mě nadchlo setkání postav z dílů Marie Terezie, protože patří k mým nejoblíbenějším, a tuhle knihu řadím mezi nejoblíbenější bárovky díky charakterům jednotlivců a nepřikrášleného popisu prostředí.

14.04.2022 5 z 5


Interview s upírem Interview s upírem Anne Rice (p)

Poté, co jsem dokoukala film, se přede mnou nahromadila spousta otazníků zejména ohledně Lestata, což mě přivedlo k přečtení knížky. Ačkoliv je film stejně skvělý jako kniha, v knize se člověk dozví prostě víc. Například, proč si Lestat vybral zrovna Louise? Jaký byl vztah mezi Louisem a Claudií? Jaký byl ve skutečnosti Armand a co se dělo v Transylvánii? Takové věci se do filmu buď nevešly, nebo je nevycítíte. Rovněž oceňuji vážné pojetí upírského témata, konečně žádná přeslazená romance. Za mě rozhodně doporučuju, jen bych upozornila lidi, kteří si nepotrpí na filosofování nad vlastní existencí s hlubokými myšlenkami, že to naplňuje 99% knihy. Dávám plný počet a s chutí se vrhám na Upíra Lestata.

12.04.2022 5 z 5