Meg566 Meg566 komentáře u knih

☰ menu

Tajemství Malinové hůrky Tajemství Malinové hůrky Martin Holexa

Martinova dílka, i ta, které zatím knižně nevyšla, mě vždycky pohladila po duši. Věděla jsem, že jeho způsob psaní je mi blízký a způsob podání osudů lidí kolem Malinové hůrky nedovolil knihu číst na nějaká mnohá pokračování. Krásnější, tajemnější, napínavější a laskavější příběh už jsem si dlouho nepřečetla. Mé emoce byly jako vlny oceánu za bouře. Přeji krásné zážitky, protože ta kniha je jich plná. A abych nezapomněla, krásné ilustrace, které knihu doplňují, má na svědomí autor sám. Kochejte se.

12.04.2023 5 z 5


Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi Martina Heš

Smekám svůj pomyslný klobouk. Neskrývám svůj obdiv k podobě tohoto dílka, spádu děje, terapeutickým "pochodům", náhledům do sebe sama a naprosto brilantnímu podání. Přiznávám se, že mě knížka naprosto "vyhákla". Nemám ve zvyku číst knížky od konce, neuměla jsem si představit příběh na základě toho, co se kde o ní psalo, netušila jsem do čeho jdu. Skvělé, brilantní, napětí, vnitřní i vnější změny, emoce. Děkuji za nádherný zážitek!!! Přeju autorce, aby každé další její dílo dělalo lidem takové krásné radosti, jako tahle mně.

11.05.2021 5 z 5


Rododendron: Za horizontem osudu Rododendron: Za horizontem osudu Pavla Pavlíčková Kovaříková

Když jsem vzala knihu do ruky a otevřela ji, věděla jsem jenom to, že je to příběh, založený na skutečných událostech, které byly velmi nelehké. Začátek knihy se jeví romanticky, mladá láska kvete… jenomže… intriky, spiknutí, únos… najednou to byla detektivka. Je to pohled do života, který byl pro ženu – matku velmi těžký, bolestivý, ale ona ho nevzdala. Knihu jsem přečetla, jak se říká, na jeden zátah, protože děj je velmi poutavý a já jsem byla zvědavá, jak se životy aktérů budou odvíjet na další stránce. Mohu říct, že ani jedna stránka nebyla pro mne zklamáním, ale spíše naopak. Autorka a všichni, kteří mají k příběhu nějaký vztah, mají můj obdiv – jít „s kůží“ na trh, odhalit ty nejbolestnější chvíle jejich životů a přesto se radovat. Knihu vnímám jako silný apel na lidství, respekt a úctu.

06.05.2021 5 z 5