Matafix Matafix komentáře u knih

☰ menu

Stoletý maraton: Tajná čínská strategie, jak vystřídat Ameriku v roli globální supervelmoci a nastolit čínský světový řád Stoletý maraton: Tajná čínská strategie, jak vystřídat Ameriku v roli globální supervelmoci a nastolit čínský světový řád Michael Pillsbury

Výborná kniha, která Vám určitě, tak jako mě, osvětlilí, co se tady vlastně děje. Pillsbury zde předkládá důkazy a teze o tom, jak se Čína snaží převzít roli hegemona na této planetě. Poukazuje na pročínské kolaboranty a vysvětluje proč jsou tolik pro Čínu zapáleni. Člověk si hned vzpomene na lidi okolo Zemana, Birkeho, Tvrdíka... Kniha dále mluví o krádežích know-how, které naše Škodovka a dalších mnoho firem zažilo na vlastní kůži a čtenář si tak může tyto informace zasadit do kontextu, proč to ta Čína dělá.
Je až fascinující, že země působící genocidu ve 21. století na Ujgurech a Kazaších dokáže všem tak vehementně lhát, že ji ještě mnoho lidí stále fandí.
V jedné kapitole také Pilsbury hovoří o strategii Kyj-zabiják. Myslím, že nebudu jediný, kdo si u jejího čtení vzpomene na Covid...
Prostě tahle kniha by měla být povinnou literaturou všech na Západě, aby viděli co nás čeká v budoucnu a abychom se na ty Číňany už konečně vyprdli a poslali je do určitých mezí!!!

10.02.2021 5 z 5


Světec Don Bosko Světec Don Bosko P. Alberti

Sice na začátku mi to přišlo zdlouhavě psané, ale postupem času to bylo neuvěřitelné čtení, kde 300 stránek uplynulo jak nic :)

13.01.2021 5 z 5


Smrt Západu – Jak vymírání obyvatel a invaze přistěhovalců ohrožují naši zemi a civilizaci Smrt Západu – Jak vymírání obyvatel a invaze přistěhovalců ohrožují naši zemi a civilizaci Patrick Joseph Buchanan

Neomarxismus je většinou skloňován lidmi, který by si slušný člověk domů na večeři nepozval (Pitomio, Klaus mladší/starší atd.) Ale není na tom přece jen něco? Tahle kniha mě donutila nad tím vším přemýšlet. Díky ní jsem objevil kořeny mnoha palčivých otázek, které jsem řešil a donutila mě studovat...
Knihu moc doporučuju k přečtení všem!

03.01.2021 5 z 5


Domluvit se dá s každým Domluvit se dá s každým Mark Goulston

Nejelepší kniha o komunikaci s druhými co jsem kdy četl. Při jejím čtení jsem se kolikrát mlátil tou knihou do hlavy se slovy, proč jsem si to nepřečetl dřív, mladší? Uchránilo by mě to tolika životních trapasů... Zvlášť to jeho "Nebuťte zajímavý, zajímejte se!" mě úplně změnilo mé vztahy s druhými od základů. Jestli některou knihu v životě fakt doporučuju, tak je to tahle!

30.10.2020


Choroby a škůdci polních plodin, ovoce a zeleniny Choroby a škůdci polních plodin, ovoce a zeleniny Jan Kazda

Kniha mi pomohla v přípravě na státnice, na mnohé zkoušky. V porovnání s ostatními knihami tohoto autora je tato nejzdařilejší vzhledem k množství chorob a škůdců na jednom místě. Moc doporučuju tuhle knihu! Je skvělá!

17.06.2020 5 z 5