Masimo Masimo komentáře u knih

☰ menu

Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

Tak toto jsem nečekal. Sterakdaryho už delší dobu sledují na Youtube a Twitch a vím, že je to velmi šikovný a pracovitý člověk, takže jsem si myslel, že ta kniha bude dobrá. Ale ta kniha byla úžasná! Prolítnul jsem ji za 3 dny a fakt upřímně mě překvapilo, jak dobrá byla. Narativ byl skvěle podaný, Radek mě dokázal vždy táhnout do děje a naladit na klidnější notu a nebo naopak mi vypumpovat adrenalin na takové množství, že jsem nemohl dělat nic jiného než dočíst danou část, abych věděl, jak to Arila zvládne nebo ne! A nejen to! Arila: Stříbrné město je kniha s nejen dobrým příběhem a příjemným narativem, ale také je plná zajímavých zvratů (bez spoileru, přečtěte si ji sami :) ). A co mě nejvíc nejvíc nejvíc ohromilo, bylo to, jak Sterak zvládl do knihy zakomponovat spoustu hlubších myšlenek, které mě osobně donutili se zamyslet nad různými oblastmi života.
Steraku, moc ti děkuji za takovouto skvělou knihu, a moc se těším na další díl! :) Drž kurz, za mě to děláš skvěle a myslím si, že pokud vydržíš, můžeš se jednou dostat na úroveň takových jako Rothfuss, Goodkind apod. :)

P.S. Snad jen jedinou výtku bych měl - první část knihy (takových 30-40 stránek) mi přišlo nesourodých a některé věty nebo části příběhu mi přišly hodně prvoplánové a jednoduché, jestli to dává smysl :) Ale zbytek to velmi velmi vyvážil (převážil :) )

22.06.2021 5 z 5