martin6993 martin6993 komentáře u knih

☰ menu

Různost je bezva! 16 typů osobností Různost je bezva! 16 typů osobností David Nadrchal

Tohle podle mě není zrovna povedená knížka. Autorovi sice nelze upřít snahu, ale je z ní cítit drobný chaos. Pořád se přeskakuje tam a zase zpět. Takhle.... pokud by neexistoval web 16personalities, kde je vše krásně popsané a vysvětlené a který mám pročtený, tak bych asi hodnotil lépe. Pořád si z knihy člověk i něco odnese.

17.12.2023 2 z 5


Válečná loď Válečná loď Joshua Dalzelle

Tak tohle je můj šálek kávy. Technologicky propracovaná military scifi s dobře zvládnutými souboji, politickým pozadím a postavami. To, že jí napsal ve 20ti letech je hodně solidní. Co mi jen trochu vadilo, bylo prohození tříd lodí. Torpedoborec je obecně chápán jako menší než křižník. Tady ale podezřívám český překlad. Nejspíše si spletl křižník a korvetu.
Moc podobných sérií není. Kdo hledá něco jako Honorverse, tady to má.

05.08.2020 5 z 5


Roj Roj Nick Webb

(SPOILER) Hledal jsem něco podobného Honorverse od D. Webera. Prostě technologicky propracovanou military scifi ságu se souboji vesmírných lodí. Tohle za přečtení sice stojí, ale není to co jsem hledal a po dvou dnech od přečtení jsem si horko těžko vzpomínal o čem to vlastně bylo.
Je to prostě slabší, s přibývajícími díly to spíše upadá a ani postavy nejsou tak dobře napsané. Souboje lodí jsou popsány nezáživně a s postupem času je spíše neuvěřitelné co vydrží stejná loď, která nepřežila první boj. Hrátky s časem jsou vždy taková berlička ulehčující dějové zvraty. Co se mi ale líbilo, je že Rusko je i v budoucnu stejné jako dnes.
Černá flotila od F. Dalzelle je po prvním díle mnohem, mnohem lepší.
Každopádně mě ani neláká číst pokračování.

05.08.2020 3 z 5